Közeleg az új évad
Kultúra

Közeleg az új évad

Kiskunhalason nagy hagyományai vannak a színházi életnek. Hosszú ideje már, hogy évadonként – tavasszal és ősszel – három-három előadást tekinthet meg a közönség. A szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. már kiválasztotta az őszi menüt. Íme, a kínálat: Lovagias ügy, Leszállás Párizsban, Ölelj át!

Az őszi évad szereplőinek névsora sem titok már. Koltai Róberttel és Vándor Évával a főszerepben vitte színre a Zenthe Ferenc Színház Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátékát, a zenés változatot Gaál Ildikó rendezte. A darab szórakoztató módon mutatja be a kisember esendőségét a nős, de titkárnőjébe titkon szerelmes Virág úr példáján keresztül, és valamiféle megoldást ad egy szerelmi háromszögben. A darabban tíz dal is hallható. Az előadásra októberig kell várni.

A folytatásban a bohózatok bohózataként emlegetett Leszállás Párizsban… következik. A novemberben színre kerülő vígjáték főhőse Bernard, a sztárépítész. Elegáns villájában lakik Párizs előkelő negyedében. Házvezetőnője nemzetközi vacsorával várja, hogy aztán menyasszonyával mámoros szerelemmel szeressék egymást. Másik menyasszonyával is… Sőt... a harmadikkal is. Mivel mindhárman légi kísérők, Bernardnak csak a menetrendet kell figyelni, azaz kettő mindig a levegőben legyen, míg a harmadik mámorozik. Sajnos, mint minden vígjátékban, itt is becsúszik egy hiba. Szereplők: Bozsó Péter – Baronits Gábor – Köllő Babett – Mádi Piroska/Gregor Bernadett – Deutsch Anita – Fodor Zsóka/Mézes Violetta. 

Neil Simon Ölelj át! című darabja már decemberi bemutató lesz Kiskunhalason. Az előadást a Spirit Színház viszi színpadra Hegyi Barbara és Perjés János főszereplésével. További szereplők: Nagy Enikő és Mészáros Tamás. A darab két olyan ember életét jeleníti meg, akik már nem fiatalok, de keresik a szerelmet. Jennyt a férje hagyta el, George megözvegyült. Két tragikus sorsú ember találkozása ez a színpadi mű vígjátéki elemekkel, Czeizel Gábor rendezésében. A darabot Ungvári Tamás fordította.

Az őszi színházi évad előadásait a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében tekintheti meg a közönség. A bérletek árusítása – a tavaszi bérleteseknek – július 9-én és 10-én lesz, majd az új érdeklődő színházbarátokat is várják. Helyszín a Városmarketing Iroda, ahol 8 és 16 óra között lehet belépőket váltani.

Pál László
Fotó: Auer Gábor

Még több cikk

Minden évben Halason

Minden évben Halason

Egymásra figyelnek

Egymásra figyelnek