Különleges koncert a múzeumban
Kultúra

Különleges koncert a múzeumban

Énekhang, hegedű, gitár – így együtt – már ez is különleges! Hát még az együttes összetétele! Zseni Zsuzsa magyarországi (kiskunhalasi) mezzoszoprán operaénekes, Vladimíra Ščigulinská szlovákiai hegedűművész, Morten Andre Larsen norvégiai gitárművész a bergeni Grieg Zeneakadémián végezték mesterfokú tanulmányaikat. A találkozásuk „eredménye” Bjørgvin Trio létrejötte. 

A Thorma János Múzeumban megismerhettük sokszínű repertoárjukat. Lorca, Grieg, Schubert, Saint-Saens, Seiber, Dvořák dalai eredeti spanyol, norvég, német, francia, angol, cseh nyelven szólaltak meg Zseni Zsuzsa érett, telt, meleg szopránján hangszeres kísérettel. Zenésztársai is hasonló magas színvonalon muzsikáltak.

Zseni Zsuzsa szülővárosában énekelt

Kiváló volt a hegedű-gitár duótól Piazzola Tangója és Tarrega műve gitáron. A szintén Bergenben élő Szabó Gabriella Eszter zongoraművész, zeneszerző népzenét és jazzt ötvöző két dala zárta a vastapsos, kiemelkedő színvonalú hangversenyt. Jó volt itthon látni-hallani Zseni Zsuzsát és zenésztársait! (A Zseni Zsuzsával készült interjút a Halasi Tükör május 29-én megjelenő számában olvashatják.)
L. Molnár Anna

Fotók: Zseni Zsigmond

Még több cikk

A ritmus bűvöletében

A ritmus bűvöletében

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista