Kulturális játékot hirdetett a halasi könyvtár
Kultúra

Kulturális játékot hirdetett a halasi könyvtár

Január 22-e van, a Magyar Kultúra Napja. 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Ennek örömére a Martonosi Pál Városi Könyvtár egy kulturális játékot hirdetett, az intézmény ablakain egy megfejtésre váró kincskereső játékot találhatnak az érdeklődők.

Mint a könyvtár közösségi oldalán olvasható, e nevezetes nap alkalmat ad arra, hogy figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, számba vegyük és továbbadjuk mindazokat a tárgyi és szellemi értékeinket, amely bennünket meghatároz.

Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti témájú megemlékezést tartanak, jelen helyzetben hangsúlyosan az online térben. A halasi könyvtár dolgozói azt javasolják, tegyenek Önök is egy sétát az intézményhez. Az épület ablakain egy megfejtésre váró kulturális kincskereső játékot találnak. A Himnusz egy részlete a játék alapja. A játék menete ERRE a linkre kattintva a honlapon olvasható. A megfejtésben egy kevésbé ismert köztéri szobor helyét keresik, amely egyedi az országban és a Himnuszhoz kapcsolódik.