Kulturális programok Kiskunhalason
Kultúra

Kulturális programok Kiskunhalason

A kultúra szerelmesei az elkövetkező napokban is bőven tudnak majd válogatni városunk kínálatából.

A fény felé – ez a címe Baráth József legújabb kiállításának. A köztiszteletben álló művésztanár nemrég ünnepelte 90. születésnapját, ám még ma is készít alkotásokat. A tárlatot múlt pénteken nyitották meg a Sétáló utcai Közösségek Házában. A kiállítás színes alkotásait november 4-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Emlékezzünk 1956 hőseire. Október 23-án, szerdán délelőtt 10 órakor az Országzászlónál kezdődik a programok sora. A forradalmi lobogó felvonását követően a jelenlévők átvonulnak a városi filmszínházba, ahol a Dékáni Árpád Szakgimnázium diákjai adnak műsort, emlékbeszédet pedig Hozdik Zsolt kanonok-plébános mond.

Folytatódnak a Forrás-Új Tükör Klub eseményei. Október 18-án, pénteken Mácskovics Szabolcs kiskunhalasi születésű zeneszerző mesél tanulmányairól és eddigi szakmai sikereiről. Jövő kedden a Komfortzónán túl című élménybeszámolót lehet meghallgatni Katona Líviától, aki motorkerékpárjával utazta be Európát. A rendezvények minden alkalommal 18 órakor kezdődnek.

Maradék címmel nyílik meg dr. Ván Lajosné, Irénke legújabb kiállítása a Csipkeházban. A 17 órakor kezdődő kulturális programon közreműködik Hunyadi Eszter, Ván Ábel és Ván Gyöngyvér Janka. Az alkotások november 23-ig lesznek kiállítva.

Október 26-án, szombaton Kreatív tánc és kompozíció címmel tartanak egésznapos foglalkozást Kiskunhalason. Bácsalmási Gabriella a városunkban működő Szabad Táncműhely vezetője ezúttal Sebestyén Tímeát kérte fel egy tánckurzus megtartására. A program mindenki számára nyitott és ingyenes, táncos előképzettség nem szükséges.

A bérlettulajdonosoknak érdemes már most felírni a naptárba, hogy október 28-án, hétfőn indul az őszi színházi évad városunkban. A Lovagias ügy című darabot a Zenthe Ferenc Színház művészei mutatják be. Kabos Gyula egykori legendás szerepében ezúttal Koltai Róbertet láthatja a közönség.


Még több cikk

Továbbgondolt programok

Továbbgondolt programok

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista

(►) Célok és álmok

(►) Célok és álmok