Laptopon álmodja újra a világot
Kultúra

Laptopon álmodja újra a világot

Egri László a Bibó István Gimnázium diákja. Korábban kedvenc hobbija a számítógépes játékok végigjátszása volt, azonban hamar rájött, hogy ez neki kevés. Nem csak játékos szeretne lenni, hanem ő szeretné alkotni magukat a játékokat. Évek óta kitartóan gyakorol, hiszen nagy álma, hogy előbb-utóbb komplett virtuális világokkal tudja segíteni a hozzá hasonló érdeklődésű játékosokat.

Képzelőerő, kézügyesség, kitartás és némi fanatizmus. Egri László szerint ezek a dolgok kellenek ahhoz, hogy valaki jó videojáték tervező lehessen. Laci saját bevallása szerint kiskora óta imádja a videojátékokat, idővel azonban azt érezte, hogy ettől ő sokkal többre hivatott.

- Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer lesz egy olyan számítógépes játék, amit én készítettem. Ez a folyamat jelenleg is zajlik, jelenleg több olyan projekten dolgozom, amikből egyszer, remélhetőleg egy-egy látványos videojáték lesz. Nem egyszerű a dolog, hiszen középiskolás diák vagyok, nem tudok annyi időt a dologra szánni, mint szeretném. Esténként, akár éjszakába nyúlóan és sokszor hétvégén is ez tölti ki a legtöbb időmet. Virtuális tájakat, harcmezőket és karaktereket tervezek – mesélte László.

A tehetséges diák rajztanára, Kollarics Gábor szerint a művészeti ágak egyre jobban eltolódnak digitális irányba, azonban ez egyáltalán nem baj, hisz ezekhez az alkotásokhoz ugyanolyan képességekre van szükség, mint a hagyományos értelemben vett művészeti ágaknál. A pedagógus bízik abban, hogy diákja megvalósítja majd évek óta dédelgetett álmát, és hamarosan elkészül első saját virtuális projektje.

A tehetséges diákkal készült interjúnkat ma este láthatják 19:30-tól a Kultúrkép magazinban.