Lesz mit hazavinni a szívekben
Kultúra

Lesz mit hazavinni a szívekben

Kiskunhalason az Adventi Tér koncertprogramjainak sora Farkasházi Réka és a Tintanyúl interaktív előadásával kezdődik december 8-án 14 órakor. Beérett a munkájuk gyümölcse, idén elnyerte együttesük a Fonogram 2017 Magyar Zenei Díjat. Koncertjeiken lelkes közönség fogadja őket. Erre lehet számítani Kiskunhalason is. Réka ígéri, lesz mit hazavinni a szívekben. 

A Hajnali csillag peremén és a Tündérvándor után tavaly jelent meg a Bumm, Bumm, Bumm című lemezed a Tintanyúl zenekarral. A CD a Fonogram 2017 Magyar Zenei Díjat nyerte Az év hazai gyermekalbuma vagy hangfelvétele kategóriában, melyhez ezúton is gratulálok. Hogyan könyvelted el ezt a sikert magadban, és mire ösztönöz a továbbiakban? 

- Nagyon megtisztelő, hogy a közönség szeretetén túl a szakma is elismerte a munkásságunkat. Jókor kaptuk meg ezt a díjat. Ha korábban jön, akkor talán nem jutunk el eddig. Örülök, hogy a szakma előtt elmondhattam: nagy felelősség gyerekeknek lemezt és műsort készíteni, ízlést formálni. Mi mindig élőben játszunk és igényesen hangszerelt dalokat. Remélem, így tudni fogják, mi a jó zene és felnőttként is igényes koncertlátogatók lesznek. 

- Milyen összeállítással érkeztek december 8-án Kiskunhalasra, az Adventi Térre? 

- A közelmúltban jelent meg az Igazi karácsony című könyvünk Boldizsár Ildikó meséjével, Szimonedesz Hajnalka illusztrációival és CD-melléklettel. Ennek a kiadványnak a zenei anyagát hozzuk el Kiskunhalasra. Azt a témát járjuk körbe, hogy mitől lesz igazi a karácsony.  Megpróbálunk olyan koncertet vinni, melyen a család együtt jól érezheti magát. Énekelünk, táncolunk, jó buli várható. Lesz mit hazavinni a szívükben. 

Az interjú teljes terjedelmében a Halasi Tükör december 6-i lapszámában olvasható.