Lilla kedvencei
Kultúra

Lilla kedvencei

A szívéhez legközelebb álló dalokból állította össze vizsgakoncertjének repertoárját a kiskunhalasi Faddi Lilla. Az Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében rokonok, barátok és a komolyzene kedvelői hallgatták meg a változatos művekből álló előadást.

- Tíz éve vagyok a Zeneiskola növendéke. Remek évtized volt ez számomra, rengeteg dolgot kaptam ettől az intézménytől. Minden diáknak kell adnia egy vizsgakoncertet, én pedig úgy döntöttem, hogy kedvenc filmzenei slágereimet hozom el ma este a közönségnek. A komolyzenei műveket mindig is picit távolinak éreztem magamtól, ezért is örülök, hogy tanárom beleegyezett abba, hogy a koncertemen csupa filmzene csendülhessen fel – árulta el a koncert főszereplője.

Az est során Lilla mellett zongoratanára és egykori zenésztársai is színpadra léptek. A közreműködők között volt Huszár Maxim is, aki saját bevallása szerint már jó ideje nem zenélt, de Lilla felkérésére nem tudott nemet mondani.

- Korábban volt már egy fellépésünk, ahol előadtunk közösen egy dalt. Az a szerzemény most is szerepel a repertoárban, de e mellett több filmzenét is kiválasztottunk, amiket közösen játszunk el ma este. Nagyon jól esett, hogy Lilla rám gondolt egyik közreműködőként. Bevallom, sokkal nehezebb valakivel együtt kiállni a színpadra, hisz itt koncentrálni kell a másikra, de azt gondolom, hogy a mögöttünk álló évek kitartó munkája meghozza a gyümölcsét – nyilatkozta weblapunknak Maxim.

Bár Lilla zeneiskolai pályafutása ezzel a koncerttel lezárul, azt mondja, ha teheti, a zenélést soha nem fogja abbahagyni.

Még több cikk

Dallista június 2

Dallista június 2

A pánsíp vonzásában

A pánsíp vonzásában