Magna buli Halas főterén
Kultúra

Magna buli Halas főterén

Május 31-én, pénteken a Nyárindító Főtérparty sztárfellépője lesz a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Magna Cum Laude zenekar. A csapat frontembere, Mező Misi beszélt weblapunknak a halasi fellépés részleteiről, de elárulta azt is, milyen közelebbi és távolabbi tervei vannak a Magnának.

- Jubileumi év az idei a zenekar számára. Mennyire mozgalmasak a hétvégék, megkezdődött-e már a fesztiválszezon?

- A zenekar idén 20 éves. Már eleve mozgalmasan kezdődött az évünk, februárban a budapesti Papp László Sportarénában nyitottuk meg az évet. Ez a teltházas koncert igazi lendületet adott mindenkinek, amire szükségünk is van, hiszen egészen őszig minden hétvégén koncertezünk. Szerencsére sokan szeretnének velünk ünnepelni.

Milyen repertoárral készültök a kiskunhalasi koncertre?

- Maga a műsor fix, de természetesen megpróbáljuk mindig valami aprósággal egyedivé tenni az adott alkalmat. Nincs két egyforma koncert.

- Mi az, amit minden egyes bulin át szeretnétek adni dalaitokon keresztül a fellépésekre ellátogató közönségnek?

- Szeretnénk visszaadni abból a szeretetből, amit mi is kapunk a közönségtől, immáron huszadik éve. Az, hogy ennyi ember ellátogat a koncertjeinkre, rengeteg energiát és szeretet ad, teljesen feltölt és motivál. Különleges alkalmakkal is próbáljuk meghálálni az irántunk nyújtott érdeklődést: megyünk augusztus 9-én a Budapest Parkba, ahol rendhagyó show-val van lehetőség a közönségünk elé állni, illetve mindig akad az év folyamán, amikor valami egyedi (pl. akusztikus) koncertre kapunk meghívást.

- Bár a jubileum kapcsán megjelent egy album, de ezen felül van-e készülőben új Magna-lemez, s ha igen, mikorra várható?

- A Gyulai Húszfeldolgozó című lemez egy nagyon szép összefoglalása az elmúlt két évtizedünknek. Ennek különlegessége, hogy 20 kiváló zenésztársunk énekelt tőlünk 20 dalt. Saját Magna Cum Laude album is lesz még október-november körül, ennek előfutárai a Volna-e kedved, Gyerünk, tavasz és a Mit ér? című dalok. A dalok megszületése mellett persze járjuk az országot, igyekszünk a rengeteg meghívásnak maximálisan megfelelni.

Húsz sikeres éven már túl vagytok, így felmerül a kérdés, hogyan tovább?

Egyértelműen megyünk tovább az utunkon, megígértük februárban, az Arénában, hogy 10 év múlva ugyanott találkozunk.