Malacfogó, és erős traktor verseny a kötönyi napokon
Kultúra

Malacfogó, és erős traktor verseny a kötönyi napokon

A hagyományos malacfogó verseny vitte idén is a prímet a harkakötönyi szüreti napok programjai közül. A versenyzőknek cseppet sem volt könnyű dolguk, estek-keltek, egymást taposták, hogy meg tudják fogni a fürge lábú röfiket.

A múlt szombati eseményen a falú széli parkerdőben bográcsos főzőverseny, süteménykészítő és pálinka verseny is várt az érdeklődőket. A Kiskunhalasi OLD BOYS gumiasztal Csoport látványos tornabemutatója is, jól szórakoztatta a közönséget, miközben a kicsiket kézműves foglalkozások, tűzoltó-és rendőrautó bemutató várta. De volt kemencés sütés is, miközben néhány száz méterrel arrébb a faluba vezető út menti szántóföldön Traktor erőversenyben mérhették össze tudásukat a helyi gazdák.

Mindenkinek jól esett a helyi vadásztársaság által felajánlott egy tál pörkölt, míg persze sokan maguk is főztek. Az ízletes ebédet követően a legrátermettebbek le is mozoghatták a felszedett dekákat, hiszen a délutáni malacfogó versenyen bizonyíthatták ügyességüket. Késő délután szüreti felvonulás este, pedig szüreti bál zárta az egész napos programsorozatot.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1056|limitstart=0|limitcount=0}