Megkezdődött a Nyárindító Főtérparty
Kultúra

Megkezdődött a Nyárindító Főtérparty

Most már „hivatalosan” is itt a nyár, ezt nem csak a hőség bizonyítja, hanem az, hogy péntek délután Halas központjában megkezdődött a Nyárindító Főtérparty. Már tartanak a koncertek, de a tervek szerint hajnalig tart a „buli”, így még most sem késő elindulni és kijönni a Bethlen Gábor térre.

Péntek reggel óta folyt a helyszínek berendezése, hogy a kezdésre minden a helyén legyen. A Nyárindító Főtérparty szó szerint egy színes rendezvény, így idén is színes szalagok zászlók díszítik a teret és a filmszínház előtt ott a program jelképe, a színes páva, amit előtt már sokan fotózkodtak.

A színpadi programokat fél 6-kor Oláh Maja kezdte, majd a szegedi Eklektik zenekar szórakoztatta a közönséget. Fél 9 kor a Sexnuggets csapott a húrokba, halasi dobosukkal. 22 órakor érkezik a nap egyik sztárfellépője az Irigy Hólaljmirigy. 22 óra 45 perctől Dévényi Tibi bácsi szórakoztatja a közönséget, 0 óra 30 perctől pedig Dj Sentinel gondoskodik a hangulatról.

A gyerekek is jól érzik magukat, őket várja az ingyenes ugrálóvár és a söprögető. Ebben a játékban a folyamatosan forgó felfújt rudakat kell ügyesen kerülgetni, vagy átugrani, de az sem üti meg magát, aki nem volt elég szemfüles és esik egyet. Aki pedig elfárad a játékban megpihenhet a babzsákokon és nézheti a röpködő buborékokat.

Idén is lesz fényfestés. Aki szeretné látni hogyan öltözik színes mintákba Halas főtere, az este fél 10 felé feltételül legyen kint a téren. Aki pedig megéhezik és megkóstolná az amerikai ízvilágot, az a főtér mentén felsorakozó – Food Truck Show - speciális büfékocsijait kell, hogy felkeresse. A food truck-osok általában nagyvárosokban szoktak „felbukkanni”, így különlegesnek számít,  hogy ellátogattak Halasra.

Fontos tudnivaló, hogy technikai okok miatt egy napos a rendezvény, vagyis szombaton már nincs program, de még csak ezután jönnek a sztárvendégek, így bárki ideérhet Halas főterére, ha most azonnal elindul.