Megnyílt a 4félekép(p)?! (galéria)
Kultúra

Megnyílt a 4félekép(p)?! (galéria)

Négy amatőr fotós összefogásának eredményeként, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében nyílt csütörtökön este hat órakor 4félekép(p)?! címmel fotókiállítás a Kiskunhalasi Művelődési Házban. A négy halasi alkotó, Bánóczki Rita Jákob Klára, Meszes Éva és Szabó Edina képei bemutatójának premierjét közel félszázan nézték meg a tárlat megnyitóján.

A négy halasi amatőr fotós már nem először mutatják be fényképeiket a nagyközönségnek. Jákob Klára és Meszes Éva tavaly áprilisban Szívvel-lélekkel, Klárival-Évivel  címmel állt a MÁV-Székház közönsége elé sikerrel. Bánóczki Rita és Szabó Edina pedig a 2019-es Halasi Zsidó Fesztivál programsorában vállalt szerepet egy, a helyi zsidóság életének pillanatait bemutató, emlékezetes fotótárlattal. A négy alkotó külön-külön is sok témában oszt meg remek fotókat közösségi oldalaikon, de ezúttal összefogtak és a már említett találó címmel közös kiállítást adtak a nagyközönségnek nyomtatott formában, keretbe és történetbe rendezve.

Szépszámú közönség jelent meg a kiállítás megnyitón

A tárlatot Kovács Iván, a szervező társaság, Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. főszerkesztője nyitotta meg október 15-én este hatkor a Kiskunhalasi Művelődési Házban. A főszerkesztő méltatta az alkotók bátorságát, a látásmódjuk eredetiségét és „a halasi fotográfia angyalainak” nevezte őket. Kovács Iván köszöntője befejeztével egy-egy szál fehér rózsát átadva gratulált a fotós angyaloknak tárlatukhoz.

Kovács Iván főszerkesztő nyitotta meg a tárlatot, köszöntötte az alkotókat és a közönséget

A kiállításon tematizált, jól rendezett összeállításban láthatók az alkotók képei, 14 keretben 24 fotóval. A kiállítók egymás képeit közösen válogatták ki. A falakon látható portrék, tájképek, épület és tárgy fotók, de a makro fotózás világába is bepillantást nyerhetnek a látogatók. A Kiskunhalasi Művelődési Ház 4félekép(p)?! című tárlata nyitvatartási időben, ingyenesen látogatható.

Fotók: Anda Péter