Megnyílt Lilla Álomkútja (galéria)
Kultúra

Megnyílt Lilla Álomkútja (galéria)

Álomkút...ezt a címet adta tegnap megnyílt kiállításának a kiskunhalasi Bölecz Lilla. A grafikusként, illusztrátorként dolgozó hölgy legfrissebb képei közül válogatta össze a tárlat anyagát.

Bár Bölecz Lilla kiállítása a Közösségek Háza egyik kistermében kapott helyet, azt már az előzetes visszajelzések alapján tudni lehetett, hogy a megnyitóra olyan sokan lesznek kíváncsiak, hogy az ünnepséget a nagyteremben kell tartani. És valóban, minden hely foglalt volt pénteken este az Álomkút megnyitóján.

Lilla kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt években nagyon sokat változtak alkotásai.

- Szerintem ezzel minden művész így van, ez egy természetes dolog. Ha visszanézem például a középiskolában készített rajzaimat, jól látszik, hogy egészen más stílusjegyek jellemezték, mint például egy, a napokban készített alkotásomat. Sokat szeretek olvasni, gyakran hallgatok zenét. Utána egy-egy képemen is kiválóan látható, hogy éppen milyen könyvet lapozgatok vagy milyen zene szólt a háttérben alkotás közben - árulta el a művésznő.

A kiállítást dr. Bognár Zoltán, Lilla egykori osztályfőnöke nyitotta meg.

- Bizonyára nem mondok meglepő dolgot azzal, hogy nagyon büszke vagyok, amikor azt látom, hogy egy korábbi tanítványom elérte azt, amit már középiskolában is szeretett volna. Lilla művész lett, ez a mostani kiállítása pedig remekül igazolja, micsoda tehetség lakozik benne - nyilatkozta weblapunknak a pedagógus.

Az est során többször is közönség elé állt Szilágyi Áron, a Leskovszky Hangszergyűjtemény igazgatója, aki rendhagyó hangvételű minikoncertet adott, különféle hangszerekkel. Mint mondta, miután megnézte Lilla képeit, tudta, hogy jó helyen jár, muzsikájával maximálisan a rajzok hangulatát tudta visszaadni a hallgatóságnak.

A különleges alkotások március 29-ig lesznek láthatóak munkanapokon 8 és 17 óra között a Közösségek Házában.

fotók: Anda Péter

Hozzászólás (0)