Mesés élmények
Kultúra

Mesés élmények

Bábos foglalkozások helyszíne lesz a Martonosi Pál Városi Könyvtár. Az első alkalommal nagyon jó tapasztalatokat szerzett Fejes Józsefné, a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője. Akkora volt az érdeklődés, hogy azt tervezik, a folytatásban csoportbontás is lesz korosztályonként. 

Játékos-bábos mesék címmel várja programjára a 4-8 éves gyermekeket és kísérőiket a helyi téka és a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője. A foglalkozásokat Fejes Józsefné tartja. Ezeken az alkalmakon mesés élmény lehet a valóság. 

- Két új mesét dolgoztunk fel a gyerekekkel: az Iciripicirit és A négylábú kistestvért bábokkal, teljesen interaktív módon. Megpróbáltuk a kutyákat, lovakat mozgatni hangszerkísérettel. Az első találkozásnak ismerkedés is volt a célja. A foglalkozás végén csutkabábot is készítettünk. A befejezéshez a szülők segítségét is kértük, így együtt dolgozhattak – tudtuk meg Fejes Józsefnétől. – A következő foglalkozás október 30-án lesz – tette hozzá a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője. 

Azon a keddi napon egy újabb mesét dolgoznak fel együtt a résztvevők. Játékos tanulás és hasznos időtöltés ez a kicsiknek. A foglalkozások ingyenesek, de jelentkezéshez kötöttek, melyre a könyvtárban van mód Tóthné Felföldi Zsuzsanna igazgatóhelyettesnél. 

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Könyvtári tábor

Könyvtári tábor