Mesés továbbjutók
Kultúra

Mesés továbbjutók

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban nagy hagyománya van a Mesemondó gyerekek találkozójának. Évről évre megrendezik, ez idén decemberben is így történt. Az alsó és felső tagozatos mezőnyből is a győztes képviseli korosztályát a kecskeméti megmérettetésen jövőre.

A kiskunhalasi téka olvasótermében december 9-én volt a mesés megmérettetés. Két korcsoportban álltak zsűri elé a diákok. A versenyen 16 gyerek vett részt alsós és felsős korcsoportban. A Halasmédiának a főszervező nyilatkozott.

- Több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Mesemondó gyerekek találkozója könyvtárunkban. Mindig nagy öröm, hogy ilyen sok kisgyerek indul a városi és kistérségi versenyen. Mindkét korcsoportból az első helyezettek vehetnek részt 2020 februárjában a megyei fordulón – tudtuk meg Tóthné Felföldi Zsuzsannától.

A zsűri elnöke Elek Jánosné mesterpedagógus, a Borotai Általános Iskola intézményvezetője volt. Munkáját Czakó Erzsébet klinikai szakpszichológus, meseterapeuta, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi Tagintézményének vezetője; Fejes Józsefné óvodapedagógus, bábcsoportvezető; Varga Szitár Júlia, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium magyartanára segítette.

Az alsó tagozatosoknál Zsubori Lilla Bori ért el első helyezést. A felső tagozatosoknál Kaszap Imre Bence nyert.

További részletek az eseményről a Halasi Tükör hetilap december 18-i számában.