Minden évben Halason
Kultúra

Minden évben Halason

A borudvaros fellépését szezonnyitó koncertnek is szokta tartani a Vivat Bacchus. A nagy hagyományokkal rendelkező kiskunhalasi rendezvény a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a megszokott formájában. Az énekegyüttes ezt megelőzően a borudvar kezdete óta minden évben vendégszerepelt a városban. Erre közösségi oldalán is emlékezett a Vivat Bacchus.

- Netes poszttal jelezte a Vivat Bacchus közösségi oldalán, hogy szomorú, mert ki kell hagynia egy hagyománnyal rendelkező koncertet, amit nagyon vártatok. Milyen helyet foglal el e program és a város a szívetekben?

- Nem véletlenül jelent meg a poszt az interneten. Büszkék vagyunk rá, és megtisztelve érezzük magunkat, hogy immáron (ha jól számolom) tizennegyedik alkalommal koncerteznénk a Halasi Borudvarban. Számunkra is egyedülálló, hogy megszakítás nélkül minden évben ott lehetünk egy ilyen nívós rendezvényen. Pláne, hogy már a legelsőn is ott voltunk. Gyakorlatilag együtt „nőttünk fel” a fesztivállal – fogalmazott Szentgyörgyváry Gergely.

- Március közepe óta szünetelnek a fellépéseitek. Hogyan telt, telik az otthon töltött idő számodra és az együttes számára?

- Kreatív és konstruktív emberek vagyunk. Nem dőltünk a kardunkba. Ha őszinték akarunk lenni, a pihenés igazán ránk fért.  (Évente 120-150 fellépésünk van, immáron 19 esztendeje.) Pozitívan próbáljuk felfogni, örülünk, hogy több idő jut a családra. Meg, hát az éneklés mellett mindenkinek van civil szakmája is, ahol most vagy home office-ban kell megfelelni vagy a frontvonalban, hiszen ketten közülünk az Országos Mentőszolgálatot erősítik. Na, ők mondjuk, nem pihennek… Persze azért nagyon várjuk a pillanatot, hogy mikor pattanhatunk újra mikrobuszba…

- Készültetek egy karanténvideóval. Mi adja az egyediségét?

- Az egyedisége talán az, hogy sok előadóval, zenésszel, együttessel szemben - tisztelet a kivételnek - mi valóban egy igazi home karanténdalt rögzítettünk teljesen élőben, valóban a telefonunk kamerájával és mikrofonjával és teljes egészében vágás nélkül. Ez a minőségén picit hallatszik is, de vállaljuk.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap május 13-i számában olvashatják.