Minden megkeresés megtiszteltetés
Kultúra

Minden megkeresés megtiszteltetés

Gitárosként úgy gondolja, a legjobb érzés, miközben zenél, látja, hogy a közönségnek tetszik, amit csinál. Fekete Patrik hatalmas dolognak tartja ezt, ami nagy inspirációt tud adni. Nagyon szeret játszani. Szerinte minden megkeresés megtiszteltetés, ő pedig a legjobb tudását adja a színpadon.

- Ki és mi segítette, inspirálta leginkább a zenei fejlődésedet? 
- A dobolásnál Mátó Gergő játéka inspirált talán a legjobban és persze néhány sztárzenekar dobosa. A gitározásnál több gitáros is inspirált, de most a legjobban egy orosz gitáros, őt Albert Vizenbergnek hívják. A gitárjátéka, stílusa fogott meg a legjobban, ő a jelenlegi példaképem. Szüleim is támogatnak, amit ezúton is nagyon szépen köszönök nekik. Természetesen a közönség, zenésztársaim és persze maga a hangszereim is inspirálnak még. Talán az egyik legjobb érzés, amikor azt látod, miközben zenélsz, hogy a közönségnek tetszik, amit csinálsz, ez hatalmas dolog, nagy inspirációt tud adni.

- Hol tartasz most véleményed szerint a szakmai utadon? 
- Azt gondolnám, hogy még az elején tartok, sokat kell még tanulnom, fejlődnöm. Ebben nagy segítségemre vannak a jelenlegi zenésztársaim a Napos(abb) Oldal zenekarban, sokat tanulhatok tőlük. Természetesen azon vagyok, hogy minél előrébb jussak. 
- A vírushelyzet visszavetette a vendéglátó- és a szórakoztatóipart. Hogyan éled ezt meg? Mire tanítottak az elmúlt hónapok? 
- Őszintén szólva rosszul élem meg, hiszen, ha az embertől elszakítják szeretett hobbiját, ami bearanyozza a mindennapjait, az nagyon nem jó érzés. Fel kell fognom, hogy több lábon kell állnom, hiszen azt gondolom, hogy aki jelenleg csak a zenéből él, annak nagyon nem lehet most könnyű.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap november 18-i számában olvashatják. 
Kép-szöveg: Pál László