Minőségi népzene és tánc
Kultúra

Minőségi népzene és tánc

Nem sokkal ezelőtt ért véget Kiskunhalason az Erdőfű zenekar koncertje. A Sokszínű Kárpát-medence elnevezésű esten
a muzsikusok eredeti gyűjtéseken alapuló népzenét adtak elő, de a produkcióban az improvizáció is nagy teret kapott.

Azok, akik ott voltak ma este a Tiszti Klubban megrendezett Sokszínű Kárpát-medence című koncerten, valószínűleg egyetértenek abban, hogy az utóbbi időszak egyik legfantasztikusabb hangulatú élőzenei produkcióját láthatta és hallhatta a publikum. A program nyitányaként az Ékes együttes tagjai énekeltek és zenéltek. Az Ékes Kapu Otthon lakóiból és nevelőjéből álló zenekar nagy tapsot kapott a jelenlévőktől.

Az Erdőfű Népi Kamarazenekar részeként nem kevesebb, mint 13 zenész állt közönség elé. Az 5 alaptag (Éri Kati, Éri Márton, Kiss B. Ádám, Salamon Soma és Maruzsenszki Andor) ezúttal még 8 másik zenészt kért fel egy közös örömzenélésre.

Az est során a népzene mellett nagy hangsúlyt kapott a néptánc is, hiszen két profi táncos különböző tájegységekre jellemző mozdulatsorokat mutatott be.

Az első dalban és a fináléban is együtt szólalt meg valamennyi hangszer. A közönség szinte lélegzetvisszafojtva hallgatta a népzene eme különös, utánozhatatlan újraértelmezését. A koncert végén állva tapsolt a publikum, így köszönvén meg a fellépőknek ezt a feledhetetlen élményt.

A fellépőkkel készített televíziós interjúkat a Kultúrkép magazin egy későbbi adásában tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Még több cikk

Átjárók

Átjárók

Hozzászólás (0)