Nagyon jó ide hazajönni! (galéria)
Kultúra

Nagyon jó ide hazajönni! (galéria)

A Fonogram-díjas Napra énekesnője, a kiskunhalasi születésű Krámli Kinga volt a vendége a Forrás-Új Tükör Klub péntek esti programjának. Kinga tiszta lelke, közvetlen stílusa és fantasztikus énekhangja varázsolta el a jelenlévőket. Az énekesnő szívesen mesélt pályájának minden állomásáról és még a közönséget is megénekeltette. A végén pedig neki daloltak a nézők, ugyanis éppen pénteken ünnepelte a születésnapját.

Kedves, közvetlen, bájos, nem mellesleg kincs van a torkában. Valamennyi jelző igaz Krámli Kingára, a kisszállási kötődésű és Kiskunhalashoz is ezer szállal ragaszkodó Fonogram-díjas énekesnő pénteken este a Forrás-Új Tükör Klub vendége volt. A közönség sok minden megtudott róla. Például azt, hogy már óvodás korában énekelt, de igazán középiskolás korában, a Szilády-gimnáziumban dőlt el az, hogy számára a zene jelenti a jövőt. Tizedikes korában Andáné Vastag Andrea tanárnő vette észre a tehetségét. - Egyértelműen felülmúlta a többiek hangját. Természetes, nagy hangterjedelme volt már akkor is - fogalmazott a tanárnő, aki ott volt tanítványa előadásán.

Kinga elmondta, hogy táncolt a Halas Táncegyüttesben és mindig is fontos volt számára a népzene. A Kincses, a Fondor is jelentős állomás volt az életében, az sem volt kérdés, hogy továbbtanulásában a zene játssza a főszerepet. Az ELTE-n végzett,  tanító szakon, ének-zene műveltségi területén. Pályafutásának egyik legfontosabb pillanata volt, amikor találkozott Both Miklóssal. 2004-től volt  a világzenét képviselő Napra énekesnője. A szakma és a közönség által is sokra értékelt zenekar már az első lemezével megnyerte a Fonogram díjat. A Napra most -ahogy Kinga fogalmazott - alvó állapotban van, de 2013. óta saját zenekara, a Mingu számára a legfontosabb. 

- Barátok vagyunk, mindannyian beleteszünk valamit. Most készülnek az új dalaink. A Minguval itt forgattuk az India című dalunkra a klipet a Fazekas-iskola edzőtermében, Hirsch Lili közreműködésével- mondta Kinga, aki az est folyamán énekelt és még a közönséget is megénekeltette. Többször hangsúlyozta: fontos neki Kiskunhalas. -  Augusztus 20-án is élmény volt itt énekelni. Nagyon jó érzés ide hazajönni - fogalmazott az énekesnő, akit a szervezők is megleptek. Kingának ezen a pénteken volt a születésnapja és a közönség tortával, dallal köszöntötte őt. (Részletek a szerdai Halasi Tükörben és a Kultúrképben.)