Négyféleképp látják a világot
Kultúra

Négyféleképp látják a világot

4félekép(p)?! - ez a címe annak a fotókiállításnak, melyen négy halasi alkotó, Jákob Klára, Szabó Edina, Meszes Éva és Bánóczki Rita képeit tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlat megnyitóját október 15-én, csütörtökön tartják a Közösségek Házában.

A négy alkotó és mondhatni, most már barátnő egy, a Halasi Média és Kultúra Kft. által szervezett fotóstanfolyamon kezdte meg a közös munkát. A Halasi Tükör az elmúlt hétvégén a Sóstó parkerdőbe kísérte el a hölgyeket, ahol a csapat szép természetképeket készített.

- 2016-ban azt vettem észre, hogy az életem szinte csak a munkám körül forgott, ekkor kérte a családom, hogy keressek egy hobbit. Megvásároltam az első fényképezőgépemet, azóta pedig mondhatni, más szemmel nézem a világot, és bízom benne, hogy ez a képeimen is meglátszik. Ha valaki 4 éve nekem azt mondja, hogy 2020-ban már a második kiállításom fog megnyílni, biztosan kinevettem volna – árulta el Szabó Edina.

- Egy célom van a fotózással. Szeretném megragadni a pillanatokat, főként emberekről készítek képeket, kedvencem a portréfotózás. Van, amikor előre tervezem a képeket, de a legjobb mindig a spontán fotó – tudtuk meg Meszes Évától.

- A természetben a fények, színek játéka, egy-egy hangulat, ami azonnal megragad. Ha meglátom a szépet, igyekszem egyből meg is örökíteni és így ezt a sok szépséget haza is tudom vinni. A mostani kiállításon lesz egy olyan portrém, ami az első fotóim egyike, mégis azt mondom, hogy talán az egyik legjobban sikerült képem – fejtette ki Bánóczki Rita.

- Az is nagyon jó, ha négyen együtt fotózunk, mert akkor tudjuk egymást inspirálni, de megvan annak is a szépsége, amikor egyedül indulok el fényképezni, hiszen olyankor teljesen el tudok veszni az adott dologban, nincs semmi, ami megzavarhatna. Boldog vagyok, hogy most közös kiállításunk nyílik, hiszen ez már régi tervünk volt – mondta Jákob Klára.

A csütörtökön 18 órakor megnyíló tárlat megnyitóján a képekről és a fotósokról Kovács Iván, a Halasi Média és Kultúra Kft. főszerkesztője beszél majd, a belépés természetesen most is ingyenes.