Nézőből fellépő
Kultúra

Nézőből fellépő

Halász Máté kiskunhalasi születésű zenész, többnyire budapesti együttesek tagjaként lép fel a nyári fesztiválokon, gyakran és szívesen látogat vissza szülővárosába. Bibós gimnazistaként a Platform 5 zenekar tagja volt, és játszott a Rézangyalok formációban. Idén a Fehértone fesztiválon találkozhattunk vele, a Mary Popkids dobosaként, ahol felidéztük kicsit a múltat és beszéltünk az aktualitásokról.

- Bár a fehértói Sörfesztiválon nem volt szerencsém játszani, mint látogató részt vettem a fesztiválon régebben is. Emlékszem, hogy annak idején megnéztük a Beatrice és a Hooligans koncertjeit. Jó zenei élmény maradt a Rézangyalok által szervezett zenetábor is.

- A nagy fesztiválokra most már fellépőként jársz…

- Igen, sok fesztiválon megfordulunk. Egyébként nem vagyok nagy fesztiválozó, nekem a koncertek bőven adnak annyi bulihelyzetet meg élményt, amivel elvagyok. A számomra érdekes fellépőket, ha van lehetőségem, meg szoktam nézni. Sátrazni három-négy napra már nagyon ritkán megyek.

- Mik az új célok a Mary Popkids együttessel?

- Van meló bőven. Nyári turnénkon mindenhova elmegyünk, ahova van lehetőségünk. Május végén adtuk ki 4 számos EP-nket Togetherness címmel. Júniusban jelentek meg legújabb videóink, a számok dalszövegeivel. Terveink szerint ősszel elkészül a nagylemez, és külföldi, nyugat-európai turnéra indulunk. Azt nagyon várjuk.

- Mi a helyzet a török vonallal?

- Idén januárban csatlakozhattam az Istanbul Agop Cymbals csapatához. Ez azt jelenti, hogy ez a cintányérgyártó világmárka a hangszereivel támogat. Olyan előadók is Istanbul cineket használnak, mint például Cindy Blackman, aki Santanával játszik. A zenei pályafutásomnak ez a legnagyobb elismerése, amiért nagyon hálás vagyok.

A teljes interjút augusztus 8-án olvashatják a Halasi Tükörben.

Fotó: Hegyi Júlia Lily, Pál László, Chalhoub Emil

Még több cikk

Riseliő kiállítás

Riseliő kiállítás

Farsangi vigasságok

Farsangi vigasságok