Nyáresti időutazás a swing angyalaival
Kultúra

Nyáresti időutazás a swing angyalaival

Egy szabadtéri koncertsorozat kezdődött pénteken este az egyik belvárosi cukrászda kerthelyiségében. Az első fellépők a kiskunhalasi Swing Angels formáció tagjai voltak, akik remek hangulatú dalokkal szórakoztatták a zsúfolásig megtelt udvar közönségét.

Három halasi pedagógus, Kovács Zsuzsanna, Sebestyén Mónika és Bakos Ágnes 2019 decemberében úgy határozott, megalapítanak egy olyan zenei formációt, amilyen eddig még nem képviseltette magát városunkban. Így jött létre a Swing Angels. Ők álltak közönség elé pénteken este Halas belvárosában.

- Nekünk a karantén időszak sem telt eseménymentesen, hiszen az internet segítségével folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, sőt a gyakorlások is online folytak. Így egyáltalán nem estünk ki a gyakorlatból, újult erővel vágtunk neki a nyárnak. Az éneklés mellett most már a mozgásra, táncra is nagy hangsúlyt fektetünk, ezáltal úgy hiszem, még színesebbek a fellépéseink – árulta el Kovács Zsuzsanna.

A csapatnak ez volt az első szabadtéri fellépése. Abban mindhárman egyetértettek, hogy egészen más hangulata van egy ilyen előadásnak, mintha egy klubban énekelnének.

- Remek az idő, hangulatos a helyszín, így minden adott ahhoz, hogy egy kellemes estét töltsenek együtt az emberek, miközben minket hallgatnak. Új dalokkal készültünk a mostani fellépésre, hiszen meg szerettük volna adni a módját, ennek a rendhagyó estének – mondta Sebestyén Mónika.

A fellépésen a három hölgy dalai mellett Vladár Károly gitárjátékát is élvezhette a közönség. A zenész két dalt egyedül adott elő, majd egy jól ismert sláger erejéig élőben kísérte az énektriót.

A Swing Angels produkciója láthatóan és hallhatóan magával ragadta a közönséget.

- Az a jó ebben a formációban, hogy bár mindhárman teljesen különbözőek vagyunk, az egyéniségeink merőben eltérnek, ha felállunk a színpadra és egyszerre megszólalunk, olyan, mintha mindig is együtt énekeltünk volna. Csodálatos a közös munka, ez a zenei stílus mindannyiunk szívéhez közel áll, ez azt hiszem, érezhető is az előadásunkból – nyilatkozta Bakos Ágnes.

A zenei sorozat jövő pénteken 17 órakor folytatódik a Timeless Jazz Trió + „Á” koncertjével.

Még több cikk

Koncert a Zenepavilonban

Koncert a Zenepavilonban

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista