Nyárköszöntő muzsikával
Kultúra

Nyárköszöntő muzsikával

Még a határon túlról is érkeztek zenészek. Idén is élénk érdeklődés mellett rendezte meg a kiskunhalasi Szilaj Citerazenekar a nyárköszöntő Citerajuniálist. Helyi, környékbeli és egészen messzi vendégek is közönség elé álltak az egésznapos rendezvényen.

Míg korábban a város terein, központjában, sőt még a Végh-kúriában is tartottak ilyen zenés programot, most a Halas határában lévő Szilaj Tanyán gyűltek össze a résztvevők. A helyi zenészek mellett vajdasági, valamint felvidéki muzsikusok is szórakoztatták a publikumot.

- Ez az egész kezdeményezés egy baráti találkozóból nőtte ki magát. Egyre többen csatlakoztak hozzánk, míg nem eljutottunk a mostani rendezvényhez. Célunk mindig is az volt, hogy ápoljuk, megéljük hagyományainkat a zenén keresztül. A csapatok egy-egy nagyjából tízperces dalcsokorral készültek a mostani fellépésre. A koncertek után a jelenlévők közösen fogyasztjuk el a különleges körülmények között és rendhagyó eszközökkel készített gulyáslevest. – mondta el Horváth Tibor szervező.

A fellépőkkel készült interjúinkat IDE kattintva tekinthetik meg az érdeklődők.