Önazonosság emberileg és zeneileg
Kultúra

Önazonosság emberileg és zeneileg

Szécsi Zoltán Budapesten, az ETŰD Konzervatóriumban szerzett oklevelet jazz-gitár szakon. Utána hazatért Kiskunhalasra. Úgy tartja, Magyarország kis ország, autóval pár óra alatt eljut oda, ahova szeretne. Zenei terveit innen is meg tudja valósítani. A tehetséges fiatal gitárost a karanténhelyzetről és új, UNI nevű együtteséről kérdeztük.

- Március közepe óta korlátozásokkal él együtt a lakosság a koronavírus-járvány miatt. Hogyan élted meg a karanténhelyzetet? Mit váltott ki belőled?

- Nagyon nehezen. Nem tudtam fallabdázni, elmaradtak a zenekari próbáim, stúdiós dolgaimat is le kellett mondani a határzár, illetve a 2 hét karantén miatt. A boltok nyitvatartása és a vásárlók idősávban való korlátozása eléggé átszabta a megszokott rutint az életemben.

- Új együttesed a UNI. Milyen céllal alakítottátok?

- Hogy olyan zenét csináljunk, ami egyedi, izgalmas és eddig semmihez nem hasonlítható. Emberileg és zeneileg is önmagunk tudunk lenni, de közben nem nyomunk el senkit.  

- Milyen műfajt képvisel a zenekar?  

- Ez egy nagyon nehéz kérdés… remélem, önmagunk műfaját. Ha nagyon kategorizálni szeretném, akkor a hiphop, a metál és a brit pop egy nagyon érdekes násza. 

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap május 27-i számában olvashatják.