Opera Show és néphagyományok a programok között
Kultúra

Opera Show és néphagyományok a programok között

Opera Show, hagyományőrzés, kiállítások, online zenei verseny. Tartogat még programokat az október a halasiaknak, természetesen az aktuális járványügyi szabályok betartásával. Összegyűjtöttük a kínálatot, Önöknek csak választaniuk kell.

Opera Show a belvárosban. Pénteken folytatódik a TérZene koncertsorozat Halas főterén. Október 16-án 14 órakor némileg módosul a program. A Vivat Bacchus Énekegyüttes és a bordalok helyett Opera Showt hallhat a közönség. Bognár Szabolcs operaénekes és Balásy Szabolcs énektanár érkezik, aki zongorán kísér. A műsor az operairodalom részleteit vicces, kedves, de néhol komoly módon mutatja be. A két művész tanár több éve együtt énekel és alakítják az OperaShow formációt. Az előadásaik fő célja, hogy mindenki számára vonzóbbá és élvezhetővé tegyék ezt a műfajt, a fiatal korosztályt is próbálják megszólítani.

Gépek, korok, képek. 16-án, pénteken 18 órakor nyílik meg a MÁV Szakiban Nyilas László és Pásztor Gergő kiállítása. A tárlatot Budai Dénes professzor nyitja meg. A kiállítás november 5-ig látogatható. Az intézmény területén maszkot kell viselni.

Emlékek és tervek. Újabb előadással jelentkezik Forrás Új - Tükör Klub. Október 20-án, kedden Knézy Jenő szerkesztő-sportriporter lesz a vendég. A beszélgetés 18 órakor kezdődik. A helyszín a Sétáló utcai Közösségek Háza.

Megvan az új időpont. Előreláthatólag november 16-án láthatják a tavaszi színházi bérletesek a Nicsak, ki lakik itt? című darabot, ami tavasszal a járványügyi korlátozások, majd a stáb karanténba kerülése miatt elmaradt. A bérleteseket a megadott e-mail címeken értesíti is a szervező Halasi Média és Kultúra Kft.

Őszi és téli hagyományaink. Néprajzi előadások várják az érdeklődőket a Pásztortűz Egyesület szervezésében. A Makói szakrális emlékekről, illetve a Csanádi és Csongrádi juhászok szűreiről árulnak el érdekességeket az előadók. A program 16-án, pénteken 17 órakor kezdődik a Városi Könyvtárban. A Mindszent Havi Aprók Tánca pedig  17-én, szombaton 15 órakor kezdődik, szintén a könyvtárban. Tánc, énektanulás és kézműves foglalkozás szerepel a programban.

A koronavírus miatt ismét egyre több esemény költözik a világhálóra. Az évek óta nagy sikerrel megrendezett Kiskőrösi Tankerületi Zenei versenyt is online formában hirdették meg.  A versenykiírás és további részletek megtalálhatók a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola honlapján.  A jelentkezési határidő november 10.

Még több cikk

TérZene operával

TérZene operával