Őszinte zenét játszottak
Kultúra

Őszinte zenét játszottak

Folytatódott a Filharmónia koncertsorozata Kiskunhalas főterén. Az elmúlt hétvégén az Oláh Dezső Trió tagjai játszottak műveket Reflections of Béla Bartók’s című lemezükről. A zenészek hangszeres játékát örömmel fogadta a közönség.

Az öt részből álló hangversenysorozat harmadik rendezvényén Oláh Dezső, Pecek Lakatos András és Oláh Péter koncertezett a Városi Filmszínház előtt. A trió július 11-én mutatta be műsorát. A fellépés kapcsán Oláh Dezső Junior Prima díjas zeneszerző és zongoraművész nyilatkozott a Halasmédiának.

- Erre az alkalomra az előző lemezünk, a Reflections of Béla Bartók’s zenei anyagával készültünk. Nagyon őszinte zenét játszunk és szerintem nagyon látszik rajtunk, hogy szeretjük, amit csinálunk. A vájtfülűek szívéhez általában el szoktunk jutni. A Filharmóniával úgy kerültem kapcsolatba, hogy öt évvel ezelőtt Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíjas lettem. Kaptam lehetőségeket bemutatkozásra a program keretén belül. Aztán bekerültem különböző koncertekre, és edukációs oktató előadások szervezésében is részt vesz most már az Oláh Dezső Trió. Egy hét alatt tizenöt 45 perces rendhagyó zeneórát tartunk – tudtuk meg. – Az improvizáció miatt kezdtem el jazz zenét játszani. Természetesen már maga a kompozíció is nagyon fontos, de a jazz zene ott indul a kompozíció bemutatása után – tette hozzá.

További részletek a Halasi Tükör hetilap július 22-i számában.