Ötletgazda(g)ság
Kultúra

Ötletgazda(g)ság

Czikkely Anna neve ismerősen cseng a kiskunhalasiak körében. A tehetséges fiatal lány a Bibó István Gimnáziumban érettségizett, és egyetemi tanulmányai mellett is rendszeresen visszatér a városba. Többször koncertezett itt együttesével, a Rumba Gitanával, a közeljövőben pedig egy országos kereskedelmi csatornán fog szerepelni.

- A TV2 Ötletgazdag első adásába hívtak minket felvételre. A műsor induló, sikeres startupokat és egyedi, forradalmi ötleteiket mutatja majd be. Képbe jöttünk mi is, a két egyetemista lány, akik tavaly megnyertek egy neves startup versenyt. Becker Dóri és én a nyereményösszeg mellé hozzáértő, profi mentorálást is kapunk az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesülettől, pontosabban Moll János személyében, aki többek között a TV2-nek is említést tett a munkásságunkról – tájékoztatott Anna, aki élvezte a forgatást. - A forgatás napján egy családias kis csapat fogadott minket tele kedvességgel és profizmussal. A műsorvezető Sági Szilárd lesz. Felvétel közben is oldott volt a hangulat, türelmesek voltak, bátorítottak minket és együtt nevettünk, mikor a nyelv nem úgy pörgött, ahogy szerettük volna. Az Ötletgazdag első adása január 7-én lesz majd a tévében, ahol röviden elmeséljük, hogyan született meg az ötlet, hogyan valósítottuk meg, illetve miket és hogyan fejleszt a játék, ami 4-8 éves korosztálynak ajánlott. Amilyen egyszerűen mutat, olyan komplex és okos. Mivel manapság a kicsik általában előbb kerülnek kapcsolatba az okostelefonokkal és a tabletekkel, mint mondjuk, papírral és ceruzával, így finommotorikájuk, kommunikációs készségük, formafelismerésük, kreativitásuk, memóriájuk és az érzelmeik kifejezése is egyre romló tendenciákat mutat. Mindez azért hátrány, mert óvodából iskolába kerülve egy egészen más világ fogadja őket, ahol betűket, számokat és saját véleményt kell formálni, amely az előbb felsorolt készségek hiányában igen sok nehézséget okozhat nekik.

A lányok kis kalandjuk végén Szilárdot is megajándékozták egy BOB-bal, mivel ikerfiai mostanság érdeklődnek a kártyajátékok és a rajzolás iránt, így bizonyára örömüket lelik majd benne.

További részletek a témával kapcsolatban a Halasi Tükör december 20-i lapszámában.

Még több cikk

Átjárók

Átjárók

Hozzászólás (0)