Pánsíp fókuszban
Kultúra

Pánsíp fókuszban

A Forrás-Új Tükör Klub következő vendége Szabó István lesz. A pánsípművész hangszerbemutatót tart Kiskunhalason és az érdeklődő kérdésekre is válaszol. A rendezvénynek a Közösségek Háza ad otthont a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében június 11-én 18 órától.

Szabó István nemzetközi szinten Steve Taylor-Szabó néven vált ismertté és elismertté. Műsoraiban komoly- és könnyűzenei darabok is elhangzanak. Ógörög eredetű népi hangszeren játszik. A mitológia szerint ezt használta Pán elvarázsolva játékával a nimfákat.

„Steve Taylor - Szabó pánsípművész már évtizedek óta emberek tömegét kápráztatja el a pánsíp csodálatos hangjával. Rengeteg munkájának és kitartó gyakorlásának köszönhetően nagy tapasztalattal"kezeli" ezt a hangszert, aminek köszönhetően virtuózak és művésziek a játékai. Mindig megadja a kellő tiszteletet hallgatóinak azáltal, hogy nem rutinból játszik. Mindig gyakorol! Nem is csoda, hogy a világ 10 legjobb pánsípművészei közé választották! Eddigi munkái során öt zenei albumot állított össze, amiben klasszikusok, népi zenék és más ismert dalok csengenek fel. Hazánkban sokszor koncertezik templomokban, művelődési házakban és más rendezvényeken” – olvasható a művész weboldalán.

Kiskunhalason, a Közösségek Háza színháztermében június 11-én 18 órától találkozhat a közönség Szabó Istvánnal.