(►) Parádés produkciók, hangos vastaps

A szokásoknak megfelelően, a Szilády Áron Református Gimnázium zárta a tanév szalagavatóinak sorát Kiskunhalason. A végzősök az érettséget szimbolizáló szalagot a gimnázium dísztermében kapták meg, ezt követően pedig a Városi Sportcsarnokban folytatódott az ünneplés.

 
A három végzős osztály tagjai a hagyományoknak megfelelően a szalagfeltűzést követően közösen vonultak át a díszteremből a Kossuth utcai sportcsarnokba, ahol a meghatódott rokonok és családtagok már nagyon várták, hogy megcsodálhassák a fiatalok hónapok óta gyakorolt táncait.
szilszal01
Az est során a publikum láthatott indiántáncosokat, matrózokkal incselkedő fiatal hölgyeket és egy igazi roma tánc show-t is. A végzősök hosszú hónapokat töltöttek a koreográfiák elsajátításával, jutalmuk pedig szűnni nem akaró vastaps volt.
szilszal03
Persze nem hiányozhattak a bálról a már klasszikusnak számító táncok sem. Az évfolyamtáncok között palotást és két keringőt is láthattak a jelenlévők.
szilszal00
Nincsen sziládys szalagavató évfolyamének nélkül. A könnyeikkel küzdő végzősök ezúttal Caramel dalát, a Szállok a dallal című slágert adták elő. Ezzel köszönték meg családtagjaiknak a sok támogatást, tanáraiknak az eddigi kitartó munkát, osztálytársaiknak pedig  a sok kellemes, együtt töltött percet.
szilszal06
A Halas Televízió rögzítette az ünnepséget, az osztály- és évfolyamtáncokat a Pont című ifjúsági műsorban láthatják az érdeklődők.
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter (galéria)