Pitypangborostyán Anitától
Kultúra

Pitypangborostyán Anitától

Formák és színek káprázatos sokszínűsége jellemzi Barabás Anita kiállítását. Pitypangborostyán címmel látogatható időszaki tárlata a Közösségek Házában, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében.

Barabás Anitát diákkora óta érdeklik a művészetek, de nem tartja magát termékeny alkotónak. Az mondta, érzéseket, emlékeket fest ki magából.

- Elhoztam a festményeimet. Ezeken kívül újdonságokat. A resin art művészgyantát négy-öt éve használom. Az ékszereket gyantába öntöm, szárított virágokkal díszítem a képeimet. A pitypang illékony, ejtőernyői szanaszét szállnak, de adott pillanatban még rögzíteni tudom. A borostyán az örökkévalóságot jelképezi. Azzal, hogy a természetet bezárom a gyantába, maradandó dolgot művelek – mondta.

A tárlat megnyitóján dr. Bognár Zoltán középiskolai tanár mondott beszédet. Úgy fogalmazott, itt minden a természeti szépséget dicséri.

- Anita elhozta mindazt, ami érdekli őt, inspirációt jelent számára. A resin art technika újdonságot jelent itt. Anita ebben talált igazán művészi önmagára. Nagyszerű találmánya a természeti szépségekkel való játék művészi eszközökkel. Az alkotó aprólékosan, lágy formákkal öltözteti fel az ékszereket, melyek dísszé válnak. Szépségkereső kiállítás ez.

A rendezvényen zongorajátékával közreműködött dr. Schindler Regina. Barabás Anita Pitypangborostyán című kiállítása július végéig látogatható a Közösségek Házában. Utána augusztus 6-tól Szalay László műveit lehet majd megtekinteni.