Programdús szombat jön
Kultúra

Programdús szombat jön

Május 20-án, szombaton több nagyszabású program is várja a halasiakat és a térség lakóit. Idén is lesz Citeramajális. A program 10 órakor kezdődik a Hősök terén az ivókútnál. A házigazda a Szilaj citerazenekar, de több citerazenekar és népdalkör is bemutatkozik. Zentáról is érkeznek vendégek és Halasra várják Szakál László citerakészítőt is.

 A Pünkösd havi aprók tánca a Fészekrakó és a Pásztortűz egyesület szervezésében 20-án, szombaton délután 15 órakor kezdődik a városi könyvtárban.

Este is lehet majd ropni a táncot. A sorrendben immár 7. Folk esten a Hegedűs együttes közreműködik. A 35 éves jubileumát ünneplő Hegedűs Együttes népzenei koncertje este 19 órakor kezdődik a Közösségek Házában. Az esten a gasztronómia is szerepet kap, szörpök és borok mutatkoznak be, de lesznek finom falatok is. E mellett lesz néptánc előadás, dal és tánctanítás, valamint hajnalig tartó táncház.

A Kossuth utcai sportcsarnokban pedig szintén szombat este 7 órakor kezdődik a Stúdió 2000 TSE táncgálája mintegy 150 táncossal.

Aki kiállítást szeretne nézni az a Közösségek Házába menjen. Június 8-ig látogatható Fekete Lívia különleges festményekből álló Univerzum című tárlata. 22-én, hétfőn 16 órakor pedig megnyílik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rajzpályázatának kiállítása és ekkor lesz az eredményhirdetés is.

Az építőjátékok kedvelői pedig már bizonyára készülnek a Lego kiállítása. A mozgó elemekkel tarkított diorámák május 25 és 28 között láthatóak a Végh- kúriában.

Hozzászólás (0)