Programkínálat Kiskunhalason
Kultúra

Programkínálat Kiskunhalason

Szerencsére az elkövetkező napokban is lesz miből válogatni azoknak, akik szeretnének kimozdulni otthonról. Mutatjuk a kínálatot.

December 2-án, vasárnap 17 órakor lesz az első adventi gyertyagyújtás Kiskunhalas főterén. Ez alkalomból a református egyház ad zenés, ünnepi műsort Bödecs Pál lelkész vezetésével.

Édességből nem lesz hiány! Hétfőn délelőtt 10 órakor nyílik meg a Szaki Vasutas Művelődési Házban Krabótné Tanács Anita mézeskalács kiállítása. Az ünnepségen fellépnek a Filadelfia Integrált Intézmény művészeti csoportjának tagjai.

Illusztris és sokoldalú vendég érkezik városunkba. Paskó Csaba pap, karnagy, szakács. A Szabadkai Egyházmegyében teljesít szolgálatot, Alsó-Kelebián lelkipásztor. A papi hivatás gyakorlása mellett zenei képzettséget szerzett. Tíz éve pedig a konyhaművészettel is behatóan foglalkozik. Nála a két fő irányt a tradicionális bácskai ízek és a mestervacsorák fogásai képviselik. Kedden 18 órakor a luxemburgi szakács-világbajnokságról tart élménybeszámolót. A moderátor Stenczel Ferenc felszolgáló szakoktató lesz.

Idén is ellátogat Halasra a Mikulás. December 7-ét érdemes beírni a naptárakba, hiszen sok élmény és koncertek várják majd a gyerekeket, felnőtteket az Adventi főtéren. Már nem kell sokat aludni a Mikulás napig, így itt az ideje, hogy a gyerekek nekifogjanak az alkotásnak. A rajzokat személyesen lehet majd átadni a Mikulásnak december 7-én, a főtéren, délelőtt 10 órától. Ezen a napon – a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében - sokféle elfoglaltság várja majd a nagyszakállúhoz érkező gyerekeket. Lesz kisvasút, mézeskalácssütés és kézműveskedés. A színpadon 16 órától a Lyra együttes lép fel, 17 órától pedig Lola érkezik egy akusztikus, karácsonyi koncerttel.

A Martonosi Pál Városi Könyvtár december 10-én 14 órakor ismét megrendezi a már nagy hagyományokkal rendelkező mesemondó gyermekek találkozóját, amelyre minden iskolából egy alsós és egy felsős tanulót várnak a szervezők. A korcsoportjában legjobban szereplő gyermekek közül egy vehet részt a Katona József Megyei Könyvtárban, a várhatóan jövő év februárjában megrendezésre kerülő versenyen.