Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Most is van miből válogatnia annak, aki szeretne otthonról egy kicsit kimozdulni. Az elkövetkező napok mindegyikére jut valamilyen program Halason. Még tartanak a Protestáns Művészeti és Tudományos Napok. Új kiállítások nyílnak, az ősz és a közelgő advent jegyében lehet kézműveskedni. Lezárul a '56-os programsorozat, és közeledik a Márton napi lámpás felvonulás.

Luther 500 kiállítás

Luther 500 - grafikák segítségével mutatják be Luther Márton életét a Csipkeházban. A kiállítás november 3-án, pénteken 5 órakor nyílik meg. Az ünnepségen a történelmi egyházak képviselői mondanak beszédet, de még rajzfilmrészleteket is láthatnak az érdeklődők.

Kiskunsztságok kiállítás

Pénteken nyílik meg a Kiskunsztságok 2017 című kiállítás is. A Közösségek Házába 18 órára várják az érdeklődőket. A Kiskunszt Fotóklub 11 alkotója mutatja be a képeit. A kiállítás december 4-ig tekinthető meg.

Tudomány ünnepe, őszi játszóház

A Városi Könyvtárban november 3-án 14-től 17 óráig őszi játszóház várja a gyerekeket és szüleiket. Mókás őszi díszeket és vidámságot hozó szobai dekorációkat lehet készíteni.

A Magyar Tudomány Ünnepére is készül a könyvtár. November 7-én 18 órakor a megnyitót követően az egyik előadás a Bozsik programról, a másik a korszerű növényvédelemről szól majd.

Szilády tudományos konferencia

A hétvégén zárulnak a Protestáns Művészeti és Tudományos Napok. 4-én, szombaton a Szilády gimnáziumban 10 órától tartják a Szilády Tudományos Konferenciát. 180 éve született Szilády Áron így ő áll az előadás középpontjában. Majd Buda Ferenc Kossuth-díjas költő és Buda Áron énekmondó emlékműsorát lehet meghallgatni.

5-én, vasárnap 10 órakor ünnepi istentisztelet lesz vendégekkel a református templomban. Zárásként koszorúzást tartanak Szilády Áron szobránál.

Nemzeti gyásznap nov. 4.

A hétvégén lezárul az 1956-os halasi megemlékezések sora. November 4-én 16 órakor vonják le a forradalmi lobogót az Országzászló emlékműnél, majd a Kopjafánál Pajor Kálmán az 56-os Emlékbizottság elnöke mond beszédet, ezt követi az ökumenikus megemlékezés. Az ünnepséget koszorúzás zárja.

Kézműves foglalkozás

Már a karácsony jegyében tartják a kézműves foglalkozásokat. A Végh-kúriába öt hétvégén várja a gyerekeket és a felnőtteket a Motolla Kézműves Műhely. Most szombaton, vagyis 4-én, 15 órakor kerámia díszeket lehet készíteni.

Mazsola és Tádé

Jön Mazsola, Manócska, Tádé, de még Varjú bácsi is. Bálint Ágnes kedves története elevenedik meg 5-én, vasárnap fél 11-kor a halasi mozi színpadán. A Mazsola és Tádé című zenés bábjáték az Ametist Bábszínház előadásában lesz látható.

Márton napi felvonulás

Közeledik Márton nap is. November 10-én, pénteken városi Márton napi felvonulás lesz a főtérnél. A szervezők azt kérik, senki ne hagyja otthon a lámpását, hiszen így lehet majd fényt vinni az éjszakába.

Hozzászólás (0)