Programok az elkövetkező napokra (2020.01.17.)
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra (2020.01.17.)

Tánc, zene, színház, előadások és könyvbemutató – januárban is mozgalmas Halason a kulturális élet. A hónap egyik kiemelkedő eseménye A magyar kultúra mapja lesz. Szemezgessenek a programkínálatban Önök is!

A néptáncról szól a péntek este. Vásár címmel január 17-én 18 órakor a filmszínházban kezdődik a Kiskun gála. A Kiskun táncegyüttes, az Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei valamint a Kiskun táncegyüttes Szélrózsa csoportja lép fel. Kísér a Sergő zenekar.

Tanári hangverseny. Január 20-án 17 órakor a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola oktatói adnak műsort. Helyszín az iskola hangversenyterme.

Bravúros mozdulatokkal rajzolódik ki egy-egy történet. Ezúttal a homokanimáció a téma. Sáli Levente képzőművész lesz a Forrás- Új Tükör Klub soron következő vendége. A program január 21-én 18 órakor kezdődik a Közösségek Házában.

Végéhez ér az őszi, illetve kezdődik a tavaszi színházi évad a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Január 21-én lesz bepótolva az őszi évadból elmaradt előadás, az Ölelj át! című darab. A tavaszi évadban is három előadás szerepel. Elsőként - február 24-én - a Sybill című nagyoperettet láthatják a színházkedvelők.

Január 22-én ünnepeljük A magyar kultúra napját. Halason 18 órakor kezdődik a program a Közösségek Házában. Az ünnepség természetesen a Himnusszal indul. Ezen az eseményen adják át a Kiskunhalas Város Közművelődéséért díjat is. Egy festménykiállítás is nyílik ezen a napon 12 halasi alkotó munkáiból. Ők azok, akiknek képei a város idei falinaptárában is szerepelnek.

Gyilkos irodák - Német megszállás, Magyarország, 1944? címmel Veszprémy László Bernát történész tart könyvbemutatót a Városi Könyvtárban a Pásztortűz Egyesület szervezésében. Dr. Téglás Péter és Végső István kérdezik a szerzőt. A program 24-én 17 órakor kezdődik.

Még több cikk

Dallista február 16.

Dallista február 16.

Friss dallista

Friss dallista