Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Világháborús megemlékezés, irodalmi előadás várja többek között az elkövetkező napokban azokat, akik szeretnének kimozdulni otthonról. De érdemes átnézni a tavaszi színházi évad kínálatát is. Az alábbiakban olvashatják a részletes programkínálatot.

A Doni áttörésre emlékezünk. Január 11-én, péntek délután lesz a halasi ünnepség. A korábban kiadottól eltérően 17 órakor kezdődik a koszorúzás a Hősök terén a II. világháborús emlékműnél. Ezt követően a Szilády Áron Gimnázium megemlékező műsora lesz a Közösségek Házában. Beszédet mond Bíró Emőke, a gimnázium tanára. Hurtony Zsolt gyűjteményéből pedig egy kiállítás nyílik. A makettek a II. világháború és napjaink katonaságának harcászati eszközeit mutatják be.

Idén is folytatódnak a Kicsihuszár Tanoda foglalkozásai. Legközelebb január 12-én, szombaton délelőtt 9 órára várja a gyerekeket a Kiskunhalasi Lovasbandérium.  A helyszín a Hirling József Lovaspark.

A Forrás Klub idei második programján, január 15-én a 2019-es év terveiről lesz szó. A beszélgetés 18 órakor kezdődik a Közösségek Házában.

A magyar kultúra napjára készülve Balogh Zsuzsanna halasi költőnőt hívta vendégül a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület. Az irodalmi program január 17-én, 15 órakor kezdődik. Helyszín a Tiszti Klub.

Sok hasznos információ várja a résztvevőket. Január 18-án, délelőtt 10 órakor kezdődik az V. Halasi Civil Konferencia. A helyszín a Csipke Hotel konferenciaterme. Az adózásról, a statisztikai adatszolgáltatásról és pályázatokról szólnak az előadások. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Három kellemes darab, parádés szereposztásban. Megjelent a halasi Tavaszi Színházi Évad kínálata. A miniszter félrelép, a Nő a tét – aminek Halason lesz a magyarországi ősbemuztatója - és egy Molnár Ferenc-darab, Az ördög lesz műsoron. Az eddigi bérletesek január 15-én és 16-án érdeklődhetnek a Közösségek Házában. Az első előadás A miniszter félrelép, február 25-én látható. A főbb szerepekben Beleznay Endre, Gesztesi Károly és Harmath Imre látható majd.

Átjárók. Ez a címe Blank Zita legújabb kiállításának. Az alkotó tárlata január 18-án, pénteken nyílik meg a Közösségek Házában. Köszöntőt Rácz-Fodor Katalin grafikus mond, a program 17 órakor kezdődik.