Programok az elkövetkező napokra
Kultúra

Programok az elkövetkező napokra

Arra bíztatjuk Önöket, hogy olvassák el a kínálatot, válasszanak kedvükre való eseményt és látogassanak el valamelyik programra. Az elkövetkező napokban Halason többek között a szalmadíszek készítésével lehet ismerkedni, de festménykiállítás is szerepel a kínálatban.

Ismét várja az érdeklődőket a Forrás - Új Tükör Klub. Ezúttal Bigelbauer Pál neves természetgyógyász életére és munkásságára emlékeznek egy beszélgetéssel. A program február 12-én, kedden 18 órakor kezdődik a Sétáló utcai Közösségek Házában.

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület ezúttal szalmafonás bemutatóval várja az érdeklődőket. Losoncz Lászlóné mutatja be a szalmadíszeit és mesél erről a kézműves tevékenységről. Mindez február 14-én, 15 órakor a Tiszti Klubban.

Február 14-től egy új kiállítás várja az érdeklődőket a Közösségek Házában. A Barangolások című tárlaton a dunaújvárosi Smuk Imre festményeit lehet megnézni. A kiállítást február 14-én 18 órakor Brindza László nyitja meg. Közreműködik Kádár Szilárd.

Fiatal kora óta varrja a terítőket, most pedig bemutatja alkotásainak egy részét. Február 15-én délután fél 3-kor nyílik meg a városi könyvtárban Fejes Józsefné Erzsike riseliő kiállítása. A Pedagógus Nyugdíjas Klub és a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány egyik nem titkolt célja ezzel a kiállítással az, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a hímzésre, kézimunkázásra. A kiállítás február 22-ig lesz látható.

A Végh-kúriában elkezdődtek a kézműves foglalkozások. A Kiskun Népművészeti Egyesület jelenleg felnőtteket vár fazekas foglalkozásokra. A következő időpont február 19. délután fél 5.

Bábos mesék februárban többször is várják az érdeklődőket. Február 9-én árnyjáték lesz kicsiknek és nagyoknak a Fejérföld utcai bevásárlóközpontban 15-től 18 óráig. A Szivárvány bábcsoport február 16-án a Vasjankó című mesével, báb és álarckészítéssel fogadja a gyerekeket 15 órától szintén a bevásárlóközpontban. Február 19-én pedig bábos farsangot tartanak a városi könyvtárban 16 órától.

Még több cikk

(►) Kék klippremier

(►) Kék klippremier