Programok, hogy ne unatkozzanak
Kultúra

Programok, hogy ne unatkozzanak

Mutatunk néhány érdekes programlehetőséget az elkövetkező napok kínálatából.

Nem mindennapi témákat választanak a kazincbarcikai asszonyok. A Gobelin Öltögetők Körének tagjai fotók alapján épületeket örökítenek meg kézimunkáikban. Alkotásaikat egy vándorkiállítás keretében elhozták Halasra is, sőt keresztszemes öltésekből még a városháza épületét is megformázták. A helyi kézimunkázókat Szabó Miklósné képviseli a tárlaton. A tűvel festett képek június 29-ig tekinthetők meg a Közösségek Házában.

Folytatódik a Forrás Új Tükör Klub Halasról származom című sorozata. Ezúttal Kardos Zsolt harmonikás lesz a vendég. Mesél a hangszeréről és a pályafutásáról. A program június 26-án, kedden 18 órakor kezdődik a Közösségek Házában.

A Kuláküldözés áldozataira emlékezünk június 29-én, pénteken. A Közösségek Házában 17 órakor kezdődő programon Komáromi Szilárd történelemtanár mond beszédet. A műsorban a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának diákjai közreműködnek.

Szent Péter és Pál ünnepe, az alsóvárosi katolikus templom búcsúja alkalmából idén három ünnepi misét is tartanak. Június 28-án, csütörtökön az esti fél 7-es szentmisét Hozdik Zsolt atya há¬laadásként is mutatja be pappá szentelésének 22. évfordulója kapcsán. Ezt követően fél 8-kor az Evangéliumi esték sorozatban Szent Péterről tart előadást. 29én, péntek este 18.30-kor lesz Szent Péter és Pál apostolfejedelmek főünnepi nagymiséje, amit  Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek mutat be. Ez az alkalom egy¬ben bérmálás is lesz lengyel vendégek részvételével, ők magukkal hozzák a kegyképüket is. Július 1-én vasárnap 10-kor szintén a lengyel vendégek részvételével zajlik a szertartás. A szentmise végén a kegyképpel kis körmenetet tar¬tanak.


Hozzászólás (0)