Programok sora jön Halason
Kultúra

Programok sora jön Halason

Őszi tárlat a múzeumban, zenék a Csipkeházban, emlékek régi szüretekről és Halas legnagyobb rendezvénye a jubileumi 40. Szüreti Fesztivál szerepel az elkövetkező egy hét programkínálatában, de a Vásár téri Nemzetiségi Szüreti Fesztiválra is népszerű előadók érkeznek. Érdemes ellátogatni a programokra és feltöltődni kulturális élményekkel.

21 grafikát és 28 festményt tekinthetnek meg az érdeklődők a nagybányai művésztelep egyik alapítójának műveiből.  Augusztus 30-án, pénteken 11 órakor nyílik meg a Réti István kiállítás a Thorma János Múzeumban. Ezzel az ünnepélyes eseménnyel veszi kezdetét a november végéig tartó Őszi Tárlat programsorozat.

A hónap utolsó napján, augusztus 31-én, szombaton folytatódik a Zenélő szélmalom sorozat a Pásztortűz Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének szervezésében. A Csipkeház ad otthont a rendezvénynek. A 16 órakor kezdődő eseményen fellép többek között a 5nonBonds, a Kéknefelejcs dalárda, a József Attila Irodalmi Kör, valamint a Tázlári Rozmaring Asszonykórus, a Kiskunhalasi Népdalkör és a Mélykúti Anna Tánccsoport. A belépés most is ingyenes.

Egy érdekes kiállítás vezeti fel a jövő héten a Halasi Szüreti Fesztivált. Régi szüretekről, az elmúlt évtizedekről mesélnek majd a képek és az emléktárgyak a Sétáló utcai Közösségek Házában. A kiállítás szeptember 4-én, szerdán 17 órától várja az érdeklődőket. Szőke Sándor a Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke nyitja meg a tárlatot. Közreműködik a Halasi Népdalkör. Hogy minél sokoldalúbb legyen a kiállítás, a Halasi Média és Kultúra kft. szervezőcsapata a lakosság segítségét is kérte. Sokan adtak be fényképeket, amit köszönnek a szervezők. A kiállításra szánt emléktárgyakat viszont még most is be lehet vinni a Közösségek Házába.

Jövő pénteken, kezdődik a város legnagyobb rendezvénye a 40. jubileumi Halasi Szüreti Fesztivál. Szeptember 6-án a szüreti futással indul a három napos rendezvény. A főtéren most is három helyszínen, a nagyszínpadnál, a Konflisparkban és a Borudvarban váltják majd egymást a zenekarok és táncosok. Idén is két menet lesz, szombaton a szüreti, vasárnap a technikai. Lesz sok kiegészítő program és kiemelt fellépők is érkeznek. Szeptember 6-án ad koncertet a Follow The Flow, 7-én Boban Markovic, Branka, valamint a Honeybeast lép fel. A fesztivált szeptember 8-án a Bikini koncertje zárja. A részletes program a plakátokon, a programfüzetben, a Halasi Tükörben, valamint a Halasi Média és Kultúra Kft. webes felületein található.

Nagy buli lesz a Vásár téren is. Halason idén is a Szüreti Fesztivállal párhuzamosan tarják a Nemzetiségi Szüreti Fesztivált. Szeptember 6-án kezdődnek a programok és 7-én is több kiemelt fellépő érkezik a Vásár térre. Az ünnepélyes köszöntők után többek között fellép Bódi Csabi, Kis Grófo, a Kossuth-díjas előadóművész, Bangó Margit, valamint Bódi Guszti és Margó is.

(A Nemzetiségi Szüreti Fesztiválról további információkat tudhatnak meg az augusztus 29-én, csütörtök este fél 8-kor kezdődő Kultúrkép című műsorunkból. A szeptember 5-i Kultúrképben pedig a Halasi Szüreti Fesztivál lesz a beszélgetés témája.)

Még több cikk

Új-Hunnia 2039

Új-Hunnia 2039

Egymásra figyelnek

Egymásra figyelnek

Belső tudás irányítja

Belső tudás irányítja