Remek koncertet adtak a kanizsai harmonikabarátok (galéria)
Kultúra

Remek koncertet adtak a kanizsai harmonikabarátok (galéria)

Több mint négy és fél évtizede muzsikál a Magyarkanizsai Zenebarátok Egyesülete, amely 2011 óta már mint Hamonikabarátok Egyesülete működik. Fennállásuk óta több európai városban koncerteztek már, városunkban is több alkalommal  szórakoztatták a közönséget. Szombaton a Thorma János Múzeumban szerepeltek, repertoárjukban a harmonikás örökzöldek mellett több klasszikus darab is elhangzott.

A zene és a harmonika szeretete, a közös élmények kovácsolták össze a magyarkanizsai Harmonikabarátok Egyesületének régi és új tagjait. Losoncz Piroska szakvezető immáron 1973 óta tartja össze a csapatot, amely az elmúlt 46 esztendőben több ezer koncertet adott. Amikor megalakult a Magyarkanizsai Zenebarátok Egyesülete azt a célt tűzték ki, hogy minél szélesebb körben mutassák meg hangszeres tudásukat, mindenhol népszerűsítve a harmonikát. Kiskunhalast és Magyarkanizsát több évtizedes testvérvárosi kapcsolat fűzi össze, nem véletlen, hogy a zenekar több alkalommal játszott már városunkban.

A kanizsai harmonikások a napokban megint Kiskunhalason muzsikáltak, ezúttal a Thorma János Múzeumban adtak emlékezetes koncertet. A zenekart és vezetőjüket, Losoncz Piroskát Fülöpé Róbert polgármester köszöntötte. A lelkes és profi zenészekből álló együttes remek koncertet adott még úgy is, hogy igen fáradtak voltak valamennyien. Nem volt egyszerű a határátlépés, ezért jelentős késéssel érkeztek a fellépés helyszínére. Mégis mosolyogva, az együttzenélés minden pillanatát átélve szórakoztatták a hálás halasi közönséget.