Rumbás flashmob a halasi főtéren (galéria)
Kultúra

Rumbás flashmob a halasi főtéren (galéria)

Egy bongó, két mikrofon, három gitár, néhány méternyi vezeték és lelkes, közönségfüggő zenészek. A Rumba Gitana is kitört a karanténkorszakból és a halasi főtér közönségét igyekezte megfertőzni a latin zenékkel. A péntek esti flashmob sikeres volt, ráadásul az újjászerveződött zenekar egyik új tagja, Bakó Zsombor is átérezte a közös muzsikálás semmihez sem hasonlítható hangulatát.

- Mindenképpen játszani akartunk, mert szeretünk zenélni. Az év elején a villámcsapásszerű tagkilépések után újjáéledt a zenekar. Jött Kovács Viktor és Bakó Zsombor, két fiatal srác. A legjobbkor kaptunk felkérést arra, hogy koncertezzünk a szüreten. Az ismert események miatt elmaradt az idei fesztivál, de Borisz az egyik próbán megszólalt: miért ne játszanánk akár az utcán is? Így kezdődött a Rumba Gitana flashmobjának története - mesélte Hegedűs Zoltán, az együttes vezetője, életrehívója. Az RG pénteken este a halasi főtéren muzsikált.

A koncerten bemutatkozhatott Bakó Zsombor, aki bongón játszott. A Rumba Gitana a hűvös idő ellenére percek alatt forró hangulatot varázsolt a Zenepavilon előtti területre. A zenekar kezdeti korszakának feldolgozásai mellett saját szerzeményeket is hallhatott a folymatosan gyarapodó közönség. Czikkely Panna derűje, mosolya, Szabó Borisz csibészes összekaccsintása, Hegedűs Zoltán, Hegedűs Ákos, Hegedűs Dénes gitárjátéka, valamint Bakó Zsombor bongózása összeérett egésszé, egységes produkcióvá. (A koncerten készült felvételeket a Kultúrkép című magazinunkban láthatják.)

Még több cikk

Október 25-i dallista

Október 25-i dallista

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista