Saját a szöveg, saját a zene
Kultúra

Saját a szöveg, saját a zene

Tehetséges halasi fiatalok egy csoportja a közelmúltban úgy döntött, érzéseiket, gondolataikat rapdalok formájában írják ki magukból. Külön-külön utakon járnak, egyénileg építgetik zenei karrierjüket, azonban ha az élet úgy hozza, szívesen állnak össze egy-egy közös produkcióra is. Ez történt legutóbb is, amikor elkészítették a Miért kérdezed című dalukat.

- Kiépítettem a szobámban egy kis stúdiót, ott szoktuk felvenni a srácokkal a zenéinket. Először elkészül a zenei alap, amihez a srácok elkezdenek szövegeket gyártani. Optimális esetben, amikor megérkeznek hozzám, addigra már kész szövegeket hoznak, így jöhet a dalfelvétel, majd az egész kikeverése. Élvezem a közös munkát a többiekkel, és bár egyelőre én erre hobbiként tekintek, sok időt elvesz az életünkből. Napi 4-5 órát töltünk zenekészítéssel. a későbbiekben még bármi lehet ebből, nem zárkózom el semmi elől – nyilatkozta Juhász Döme “Shepherdval” a csapat zenei producere.

A sziládys és tekós fiatalok dala egyre népszerűbb korosztályuk tagjainak körében.

- Régóta érdekelt a zenekészítés, a szövegírás, úgyhogy egy pillanatig sem gondolkodtam, mikor felmerült a lehetősége, hogy beszállok Döméék zenei kezdeményezésébe. Nagyon örülök, hogy benne lehetek az új dalban, remek volt a közös munka. A fő téma most természetesen a szerelem, mindenki bele tudta tenni a saját érzéseit, gondolatait a dalba. Ettől lett igazán őszinte, ettől mondhatjuk, hogy a miénk. Pozitív visszajelzéseket kaptunk, úgyhogy tuti, folytatjuk ezt az egészet – fejtette ki Kőrösi Dániel “ducY” rapper.