Sikeres éven van túl Szabados Ági
Kultúra

Sikeres éven van túl Szabados Ági

A kiskunhalasi Szabados Ágnes most már hosszú évek óta vezeti az RTL Klub híradóit, e mellett pedig elindította a Nincs időm olvasni kihívást, mellyel újra divatba szeretné hozni az olvasást. Kezdeményezése nagyon sikeres, egyre többen csatlakoznak a könyves csoporthoz.

Ági egy, a közelmúltban megalakult kiskunhalasi olvasóklub, a Lollipop meghívására látogatott haza. A klub alapítója köszöntőjében elmondta, milyen célkitűzései vannak a csoporttal kapcsolatban.

dr. Árvai-Horváth Lilla, Szabados Ágnes és Kovácsné Csomor Fanni

-  Az olvasóklubot azzal a céllal alapítottam meg, hogy ösztönözzek másokat olvasásra. Egy jó közösséget szeretnénk kialakítani, amelynek tagjai egymásra találhatnak az olvasás révén. Akár iskolásoknak, akár felnőtteknek lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy csoportosan összeüljenek és megosszák olvasásélményeiket – árulta el Kovácsné Csomor Fanni.

A népszerű híradós beszámolt arról mi minden történt vele 2019-ben könyves szempontból.

- Tavaly januárban nagyjából tízezren voltak a csoportban, most pedig már átléptük a húszezres álomhatárt is. Ebben az évben nagyon sok, minőségi könyves rendezvény zajlott országszerte, ezek többségén ott tudtam lenni én is. Azt vettem észre, hogy a Nincs időm olvasni kihívás csoportban hiába lesznek egyre többen, ez szerencsére nem megy a minőség rovására. Sőt, egyre többen olvasnak igényes irodalmi alkotásokat – mondta Szabados Ágnes.

Az est moderátora, dr. Árvai-Horváth Lilla szerint a mostani rendezvény vendége személyiségével és az olvasásba vetett hitével sokak számára lehet pozitív példa.

- Ágival osztálytársak voltunk a Bibó-gimnáziumban, és azóta is nyomon követem az életútját. A kihívásához is csatlakoztam és azt figyeltem meg, hogy már pusztán a személyiségével is nagyon inspiráló tud lenni, feltehetően ezért olyan népszerű a kezdeményezése országszerte – fejtette ki véleményét az est moderátora.

A rendezvényen Szabados Ágnes elismerően beszélt a Halas Televízió Kultúrkép magazinjának Lapozgató sorozatáról is. Mint mondta, nagy szükség van az ilyen sokakhoz eljutó könyvajánlókra, hiszen ha egy adott személy ajánl élőszóban egy kötetet, az még inkább inspiráló lehet mások számára is.