Sörfesztiválozott a térség
Kultúra

Sörfesztiválozott a térség

Ezrek tombolták végig a soltvadkerti Sörfesztiválon az Edda vasárnap esti koncertjét, és a Beatricére is sokan voltak kíváncsiak szombaton. A tóparti bulira Kiskunhalasról is sokan átruccantak a hétvégén. A sátrak italkülönlegességei és gasztronómiai csemegéi mellett jó zenéknek örülhettek a strandolók.

Pénteken az Arató disco invitálta zenés időutazásra a résztvevőket. Az elmúlt évtizedek és a közelmúlt slágereit játszotta a népszerű lemezlovas.

A kiskunhalasi Rumba Gitana koncertje nyitotta a soltvadkerti Sörfesztivál szombat délutáni programját. Az első saját lemezét készítő zenekar egyre népszerűbb. Budapest, Baja, Szeged után Soltvadkertre is ellátogattak, augusztus 4-én pedig újra Kiskunhalason lépnek fel. Akkor egy szabadtéri latin bulira várják az érdeklődőket.

A Rumba Gitanát a 2016-os X-Faktor legjobb fiú énekese, Mata Ricsi váltotta színpadon. A fiatal tehetség a Miskolc melletti Igriciből érkezett.

- Ha felmegyek a színpadra, mindig úgy énekelek, hogy az érzelmeimet beleviszem a dalba. Így át tud jönni a közönségnek az, hogy valójában mit is akarok közvetíteni – fogalmazott. – Nem izgulok, csak minimálisan. Annyi viszont kell… - tette hozzá Ricsi.

Kurcz Szandi, majd Kis és Nagy Grofó slágerekből összeállított műsorát követően a Beatrice zenélt. A legendás együttes hozta, amit vártak tőle, felidézve azokat a boldog, szép napokat.

- Én azért mindig megnézem az éppen működő zenekarokat. Sőt az olyanokat is, amelyek sokkal jobban működnek, mint mi – árulta el Nagy Feró. - Ha egy mai zenekarra szinte számolatlanul mennek be, akkor azt meg kell tisztelni. Úgy gondolom, őket szeretni kell – fűzte hozzá a Beatrice énekese.

A szombat éjszaka pedig a Welcome Band főszereplésével telt. Az együttes saját rajongótáborral rendelkezik. Repertoárjukból ezúttal is bőven futotta arra, hogy hajnalig szórakoztassák a bulizókat.

Vasárnap délután Veréb Tomi kezdett. Az ifjú énekes, színész élő koncerttel lépett fel, felidézve a Sztárban sztár adásait is, amely műsort tavaly megnyerte. Szerinte fontos értéket képviselve szórakoztatni az embereket.

- Akár egy Caramel-dalt, akár egy Balázs Fecó-szerzeményt elénekelni mind az előadónak, mind a közönségnek szerintem értékes pillanatokat okoz. Nem is célom egyébként másféle műsort vállalni, ami nem közelíti meg ezt értékben.

Az énekes-színészt fesztiválozási szokásairól is megkérdeztük. Megtudtuk tőle, hogy nézőként is jár, de fellépőként kedveli igazán az ilyen bulikat.

- Jobban szeretek énekelni, zenélni a fesztiválokon, mint részt venni, de nem titok, hogy voltam idén jó pár koncerten, és valószínűleg még leszek is. Nekem például kellemesebb a színpadon állni és úgy magam előtt látni több ezer embert, mintha a tömegben kellene állnom – fogalmazott Veréb Tomi.

Opitz Barba, a 2016-os X-Faktor nyertese saját dala és válogatott slágerek mellett a győztes dalát is elénekelte. Az Irigy Hónaljmirigy a könnyűzenei élet meghatározó alakjait idézte meg a színpadon itthonról és külföldről. Műsorukat már több ezren kísérték figyelemmel, és ez a nézőszám az Edda koncertjére még gyarapodott.

Pataky Attila és zenekara nyári koncertprogramja nagyon sűrű. Ezek a hónapok fellépésekkel és utazásokkal telnek.

- Júliusban, augusztusban heti négy bulink van. Hétfőn levegőt veszünk. Kedden, szerdán intézzük a dolgainkat, mindent, amit kell, és már indulunk is. Sűrű ez nagyon. Ősszel szoktuk kialudni magunkat – mondta az énekes.

A Sörfesztivált szervező Vadkert Komszolg Kft. ügyvezető igazgatója, Hári Miklós ezzel a rendezvénnyel búcsúzott a közönségtől nyugdíjba menetele előtt.

Kép-szöveg: Pál László

Hozzászólás (0)