Sorsfordító találkozás (galéria)
Kultúra

Sorsfordító találkozás (galéria)

N agymosás címmel jelent meg Balogh Zsuzsa legújabb könyve. A helyi szerző újabb közönségtalálkozójának adott otthont február 5-én a Közösségek Házában működő Forrás-Új Tükör Klub. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.  

Balogh Zsuzsával az asztalnál két hozzá nagyon közel álló ember beszélgetett. Vágó Ferenc és Vágóné Bárány Zsuzsanna kérdezte a szerzőt pályájáról, köteteiről, a világ dolgaihoz fűződő viszonyáról. - Ők sorsfordító találkozás az életemben. Abban, hogy nyugdíjas ápolónőként írjak. Nagyon jólesik, hogy ilyen sokan eljöttek. Remélem, gazdagodnak azzal, amit szeretnék átadni – mondta az érdeklődőket köszöntve Balogh Zsuzsa.  
Könyve körülbelül egy év munkája, még a szerkesztését is magára vállalta.

Az emberség, szeretet, hála, jóság témákat járja körbe. Szerinte a legszebb mesterség az emberség. A N agymosás önbiztató, önfejlesztő kötet. - Azért élünk, hogy szeretetet adjunk egymásnak. Mindenkiben a jót kéne keresni, abban is, aki bosszant. Van mindenkiben, abban is, aki borsot tör a másik orra alá. Ez működik nálam. Felüdítő valójában. Érdemes kipróbálni – tanácsolta Balogh Zsuzsa. A rosszat elengedte, már csak a jóval foglalkozik. Ez egy folyamat része volt. Egy korábbi betegsége szemléletváltást hozott az életébe. 

Aki változtatni szeretne az életén, tud Zsuzsa könyvéből tanulni. Nem mintha az volna a célja, hogy bárki életébe beavatkozzon – fogalmazott Vágó Ferenc. - Folyamatosan tanulunk egymástól és nem csak mi, úgy általában emberek – tette hozzá a felesége. 

Fotók: Anda Péter