Swing Angels: a zene halasi angyalai
Kultúra

Swing Angels: a zene halasi angyalai

Új zenei formáció alakult a közelmúltban Kiskunhalason. A Swing Angels énekegyüttes három lelkes hölgy jóvoltából alakult meg tavaly évvégén. Első fellépéseiken túl vannak, s mint mondják, eddig nagyon pozitív a fogadtatás a közönség részéről.

Három halasi pedagógus, Kovács Zsuzsanna, Sebestyén Mónika és Bakos Ágnes 2019 decemberében úgy határozott, megalapítanak egy olyan zenei formációt, amilyen eddig még nem képviseltette magát városunkban. Így jött létre a Swing Angels.

- Tavaly decemberben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy kellene csinálni valami egészen új dolgot. Egy külföldi női vokáltrió adta az ötletet ahhoz, hogy felkeressem elképzelésemmel Mónit és Ágit. Nem könnyű helytállni, mivel itt nem csak magunkra kell figyelni, hanem a másik két művésztársra is, de bátran ki merem jelenteni, hogy remekül összecsiszolódtunk, így működőképes a csapat – nyilatkozta Kovács Zsuzsanna.

A vokáltrió másik két tagja is úgy érzi, rengeteg lehetőség áll a csapat előtt, igyekeznek ezeket kihasználni.

- Zsuzsi tanítványaként nagyon megtisztelő volt, hogy rám gondolt egyik tagként a formáció megalapításakor. Mivel szeretek folyamatosan új kihívásokat keresni, nem volt kérdéses, hogy elfogadom-e az ajánlatát, azonnal igent mondtam – árulta el Sebestyén Mónika.

- Nagyon szeretem a ’20-as, ’30-as évek amerikai zenei stílusát. Ennek a formációnak köszönhetően a közös éneklés öröme mellett gyakorlatilag barátokra is leltem. Remek együtt dolgozni a lányokkal, bízom benne, hogy még nagyon sok jó dolog áll előttünk – mondta Bakos Ágnes.