(►) Sziámi a Végh-kúriában énekel
Kultúra

(►) Sziámi a Végh-kúriában énekel

Közösségformáló dalnokként, fesztiválszervezőként, az undergroundos magyar zenekarok énekeseként is emlegetik Müller Péter Sziámit. A halasi kapcsolatokat is ápoló művész a Felevad Duó nevű formációjával, Kirschner Péter gitáros társaságában ad koncertet pénteken 19 órától a Végh-kúriában.

Az életmű jelentős, rengeteg dal közül lehet választani. Müller Péter Sziámi, a magyar underground jeles alakja, a Sziget Fesztivál és a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál életre hívója, korszakokat átívelő dalok szövegírója Kiskunhalason koncertezik majd. Sziámi ezúttal a Felevad Duó nevű formáció tagjaként énekli azokat a szerzeményeket, amelyeket sokan közösségformálóként emlegetnek. Kirschner Péter gitáros társaságában a méltán legendás URH, a Kontroll Csoport és természetesen a Sziámi szerzeményeket is meg lehet hallgatni a különlegesnek ígérkező esten pénteken 19 órától, a Végh-kúriában. Müller Péter egy évvel ezelőtt, a Lelki Karbantartó Napokon vendégeskedett Kiskunhalason és akkor közösen énekelt az Ékes Kapu Otthon lakóival.

A koncertnek lesz egy előzenekara is. A kiskunhalasi gyökerekkel rendelkező Pí Therapy duót 2015-ben hozta létre Kollarics Attila és Végh Balázs a pécsi egyetemen. A formáció már díjakat is nyert, üde színfoltja a magyar könnyűzenei életnek. Az előadásra már kaphatóak a belépőjegyek a Halasmédia szerkesztőségében.

Még több cikk

Dallista augusztus 2

Dallista augusztus 2

Dallista augusztus 9

Dallista augusztus 9