Sziládys éremeső Gyulán
Kultúra

Sziládys éremeső Gyulán

Az Erkel Diákünnepeket 1963-ban alapították és kétévente rendezik meg. Idén már a 28. versenyt szervezték meg Gyulán. A 2019-es megméretésen ott voltak a Szilády Áron Gimnázium diákjai is, és díjakkal megpakolva tértek haza.

Nem akármilyen hétvégén vannak túl a Szilády-gimnázium diákjai. Az idei EDÜ több versenykategóriájában is sikeresen szerepeltek. Az elmúlt időszakban mindannyian komolyan készültek a versenyre, ezért is volt nagyszerű érzés számukra, hogy a szűri díjakkal jutalmazta produkcióikat.

- Szólóének kategóriában 5 diáklányunk (Ádám Noémi, Bata Viola, Fodor Fruzsina, Rideg Veronika, Samu Szimonetta), szóló hangszerrel pedig ketten készültek (Varga Luca, William Poon), kamarazenére egy duettünk neveztünk be (Édes Rebeka és Varga Luca). Könnyűzenei kategóriában Erdődi Imre és Tóth Patrik saját számmal készült, iskolai kúrusunk fiútagjai katonadalokat énekeltek a népzenei kategóriában. Édes Rebeka egy József Attila verssor ihlette grafikáját küldte el hetekkel ezelőtt zsűrizésre és a Vegyes Kar pedig természetesen a kamarakórusokkal, énekkarokkal versenyzett – mondta Andáné Vastag Andrea felkészítőtanár.

Mint megtudtuk, a halasi középiskola fiataljai minden kategóriában értünk el helyezést, igazi éremgyűjtők lettek. Bata Viola szólóének kategóriában első helyezést ért el, a Sziládys Legények az országos népdaléneklési versenygyőztes népdalcsokrukkal most is első helyezettek lettek, William Poon, hongkongi cserediák zongora és fuvolajátékával a 2. helyet szerezte meg, a Vegyes Kar pedig 3. hellyel zárta a versenyt.