Színes-képek
Kultúra

Színes-képek

Virágné Színes Ilona kiskunhalasi művész-tanár a nyár egy részét Balaton-parti alkotótáborban töltötte. Az ország számos településéről érkeztek Fonyódra, a Comenius Házba, ahol több műfajban is kipróbálhatták kreativitásukat. Témák vonatkozásában nem volt megkötés, a résztvevők szabadjára engedhették a fantáziájukat. A tábor végén az alkotók műveiből kiállítást is rendeztek

- Volt ÁMK-s kolléganőm, Kádárné Mészáros Erika ajánlására jelentkeztem a felhívásra. Festők, írók, költők, fotósok vettek részt a programokon – mondta Virágné Színes Ilona.  A kiskunhalasi művész-tanár szereti az új kihívásokat. Folyamatosan képzi magát. A fonyódi alkotótáborban is sok új ismeretet szerzett, ezeket a jövőben jól tudja majd hasznosítani. 

- Vászonra akrillal festettem a képeimet, papíron pedig tűfilccel és akvarellceruzával dolgoztam. Számomra is annyira újszerű, amit csinálok, hogy nem tudom és nem is akarom bekategorizálni. Lélekképek, lélekrajzok mindenképpen, mert belső gondolatok, vágyak vetítődnek ki általuk – fogalmazott Ilona. A közösségi együttlét jó alkalom volt a művészeknek arra is, hogy egymást és egymás alkotómunkáját megismerjék és tapasztalatokat cseréljenek.