Színes tintákkal álmodva (galéria)
Kultúra

Színes tintákkal álmodva (galéria)

Akik szeretik az élénk színeket, a sztárok portréit, azoknak egészen biztosan tetszeni fog Szabados Norbert kiállítása a Közösségek Házában. Azoknak is tetszeni fog, akik annyira nem rajonganak Marilyn Monroe, Che Guevara, Tom Hanks világáért, merthogy ez a képek élettel telik és egész egyszerűen jó rájuk nézni.

Harsány, színes, ugyanakkor nem az a tolakodó, már már giccsbe hajló alkotás. Sokkal többet jelentő, szórakoztató képek ezek. Nekem ez jutottt eszembe akkor, amikor beléptem a Közösségek Házának termébe, ahol Szabados Norbert festményei vannak kiállítva. Egész egyszerűen jó rájuk nézni, elmerülni bennük. Nemcsak nekem, hanem több látogatónak is azon járt az eze, hogy ezek a képek hogyan mutatnának mondjuk a nappali falán, vagy éppen a Kultúrkép magazin díszletében. 

- A belső és külső világ találkái ezek az ismerős arcokon. Sajátos módon mutatják meg az emberi arcon keresztül az ábrázolt személyek jellemét, belső világát  -fogalmazott megnyitójában Sarok Krisztián. A zeneiskola fiatal muzsikusainak jóvoltából hangulatos dallamok csendültek fel, amelyek tökéletesen illeszkedtek azokhoz a képekhez, amelyeket közben is nézegethettünk. Az alkotónak kötődései is vannak azokhoz, akiket vászonra vitt. 

- Ha egy ismert embert festek meg, akkor jobban megérzik, hogy mennyire fogtam meg azt a stílust, azt a karaktert, amit az a színész, énekes jellemzőségként hordoz magában. Fontos, hogy olyanokat fessek, aki nekem is egy kicsit a szívem ügye, egy kicsit a kedvencem. A Marilyn Monroe pedig egyszerűen annyira fotógén, hogy nincs olyan festő, aki ne szeretné megfesteni- mondta Szabados Norbert, aki a megnyitó pillanatait kihasználva karikatúrát készített Sarok Krisztiánról. A hangulatos kiállítás május 6-ig tekinthető meg. Érdemes megnézni... (További részletek a szerdai Halasi Tükörben és a csütörtöki Kultúrképben.)

Még több cikk

Borkommunikáció

Borkommunikáció