Színház, szex, pénz…
Kultúra

Színház, szex, pénz…

Az őszi évad második előadásához érkezett a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Kedden este a Színház vagy szex című vígjáték szereplőinek tapsolhatott a közönség a moziban.

Színház, szex, pénz – e témák köré fonódtak a zenés előadás szövevényes történetének szálai. A kacagtató jeleneteket pikáns humorral fűszerezte Harsányi Gábor, aki a vígjátékot íróként és rendezőként is jegyzi, amellett hogy játszik benne: egy producert alakít.

- Nagyon aktuális darab. Rettentően izgatott és figyelemmel kísértem a hitelezőket, illetve akik hiteleket vettek fel és sajnos, nagyon rossz helyzetbe kerültek. Azon gondolkodtam, hogyan is csapódik ez le a színházi világban. A sztori nagyon egyszerű: adva van egy igazgató, aki szeretne nívós előadásokat játszani, de nincs pénze. Van egy vállalkozó, aki azt mondja, ad 150 milliót kölcsön, de a kamat fejében Kossuth-díjas színészeinek le kell szinkronizálniuk a filmjét. Boldogan belemennek, az igazgató felveszi a pénzt és elkölti. Szinkronizáláskor derül ki, hogy kemény pornóról van szó – tudjuk meg Harsányi Gábortól.

A direktor szerepét Várkonyi András játszotta. Színészi alakítása sok újdonsággal szolgált azoknak, akik eddig többnyire a tévé képernyőjéről ismerték.

- Ilyet még nem játszottam – árulta el érdeklődésünkre. – Boldogan fogtam hozzá, de bizonytalanság is volt bennem, hogy meg tudom-e oldani. Nagyon szeretem, mert többrétegű szerep: egy komoly színházigazgató belekerül egy komolytalan helyzetbe. Ennek megoldását keresi a direktor és a darab maga is.

- Hideg, meleg egyaránt van benne, de főleg nevettet a darab – fűzi hozzá Nyertes Zsuzsa. – Katartikus élmény a közönségnek is, nekem is. Igazából azt mondom el, amit gondolok, hogy a közönségért kiteszem a lelkemet, a szívemet. Ahányszor kimegyünk a színpadra, mindig hatalmas tapsot kapunk.

Így volt ez Kiskunhalason, a Városi Filmszínházban is, ahol a közönség két órán át önfeledten szórakozhatott.

Szöveg: Pál László
Képgaléria: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1150|limitstart=0|limitcount=0}