Szívvel-lélekkel, Klárival-Évivel
Kultúra

Szívvel-lélekkel, Klárival-Évivel

Emberi sorsok, ritkán látott természeti csodák, remekül elkapott és megörökített pillanatok jellemzik Meszes Éva és Jákob Klára tegnap este megnyílt fotókiállítását. A két halasi alkotó még csak rövid ideje foglalkozik a fotózással, éppen ezért is lehet példaértékű, milyen minőségű képekkel álltak közönség elé első közös tárlatukon.

Színes fényképek díszítik ezekben a napokban a Vasutas Művelődési Ház kiállítótermének falait. Két kiskunhalasi hölgy, Jákob Klára és Meszes Éva Szívvel-lélekkel című fotókiállítása csütörtökön nyílt meg. Az érdeklődőket először az intézmény dolgozói, a tárlat életre hívói köszöntötték. Kollár Tímea elmondta, hogy már régóta, személyesen is jól ismeri a két fotóshölgyet és büszke arra, hogy ez a kiállítótér adhat otthont első közös bemutatójuknak.

Meszes Éva (a címképen balra) abszolút amatőrfotósnak tartja magát, azonban, mint mondja, valóban szívvel és lélekkel készülnek képei.

- Nagyon szeretek fényképezni. Gyakorlatilag, amikor csak tehetem, magammal viszem a gépemet, és ha látok egy szép dolgot, azonnal igyekszem megörökíteni. Nincs külön irányzat, amire ráálltam volna, sok portrét készítek, de e mellett a szép természeti dolgok és szinte bármi a szemnek tetsző dolog megihlet fotózás során. Különös érzés most így, egyben látni a saját képeimet, hisz az összkép egészen mást mutat, mint a képek külön-külön. A ma kiállított fotóimmal egy emberi életet, egy hosszú folyamatot próbáltam a nézők szeme elé tárni, remélem, örömmel fogadják – nyilatkozta Éva.

A másik alkotó, Jákob Klára elárulta, hogy bár a fényképezésbe annak idején abszolút saját szórakoztatására kezdett bele, a pozitív visszajelzések miatt örömmel vágott bele a mostani kiállításba.

- Barátnőmet, Évát kérték fel erre a kiállításra, azonban ő ragaszkodott hozzá, hogy csak velem együtt hajlandó ezt összehozni. Sokat válogattunk a képeink közül, és amivel próbáltuk még érdekesebbé tenni a dolgot, az az, hogy minden képhez került egy-egy versidézet. Ezek között vannak nagyon jól ismertek, de kerültek ki olyan sorok is, amikkel, nagy valószínűséggel most először találkoznak majd az ide látogatók. Az emberektől sok pozitív visszajelzés érkezett már a fotóinkra, ami azért is nagy büszkeség, mert mi amatőrfotósok vagyunk. Bő egy éve járunk Évával egy fotótanfolyamra, s azt gondolom, igazából ennek köszönhető a fejlődésünk mértéke. Hálásak vagyunk az oktatónknak és az ott lévő csapatnak is – mondta Klári.

A képeket nyitvatartási időben lehet megtekinteni a Vasutas Művelődési Házban. Az alkotókkal készített riportokat pedig a Halas TV Kultúrkép magazinjában láthatják majd az érdeklődők.

fotók: Anda Péter

Még több cikk

Tündérkert és lakói

Tündérkert és lakói

Kedvence a szecesszió

Kedvence a szecesszió